субота, 05 січня 2013 14:01

Американський журнал не визнавав Путіна найвпливовішим у світі

Американський журнал не визнавав Путіна найвпливовішим у світі
Барак Обама і Володимир Путін ФОТО: 1tvnet.ru

Американський журнал Foreign Policy не визнавав президента Росії Володимира Путіна найвпливовішим у світі. Про це в офіційному блозі редакторів видання написав помічник редактора Foreign Policy Джошуа Кітінг, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

Кітінг зазначив, що список найвпливовіших людей світу, в якому Путін нібито зайняв друге (при вакантному першому) місце, не має прямого відношення до редакції журналу - його склав політолог, президент компанії Eurasia Group Іен Бреммер. У зв'язку з цим, уточнюють в редакції, цей список є всього лише особистою думкою автора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін очолив рейтинг найвпливовіших людей світу

Опублікований він був не на офіційному інтернет-майданчику Foreign Policy, а в блозі Бреммера на сайті журналу. У друкованій версії останнього номера журналу ніякий рейтинг найвпливовіших людей не публікувався.

Нагадаємо, вчора в ЗМІ з'явилася інформація, що американський журнал Foreign Policy поставив російського президента Володимира Путіна на друге місце в рейтингу десяти найвпливовіших людей світу. Перша позиція у списку виявилася ніким не зайнятою, а президент США Барак Обама посів лише п'яте місце.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Янукович захотів стати Путіним, а йому краще було брати за приклад Кучму"

При цьому в якості керівника дослідження цитувався політолог Іен Бреммер, який заявив, що укладачі рейтингу визначали впливовість як "індивідуальну здатність особистості реалізувати зміни, які значно впливають на долі великого числа людей".

Автори рейтингу визнають, що російський президент поступово втрачає популярність і його країна вже не має того величезного впливу, який спостерігався за часів СРСР, але в той же час відзначають, що жоден зі світових лідерів сьогодні "не зосередив у своїх руках стільки регіональної та місцевої влади, скільки Путін".

Зараз ви читаєте новину «Американський журнал не визнавав Путіна найвпливовішим у світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути