четвер, 17 січня 2008 12:48

Американський підліток із вибачаннями побив грабіжника бейсбольною бітою

У американському штаті Арізона 14-річний хлопчик побив грабіжника бітою до того, як устигла приїхати поліція.

14-річний підліток дав відсіч грабіжникові, який проник у його житло. Злочинець вже арештований.

Пограбування з курйозним кінцем сталося в містечку Меса, розташованому на південний схід від Фенікса, 15 січня. Майкл Сикс був у туалеті, коли почув, що хтось проник у будинок. Це було о 8.30 ранку. Дитина зателефонувала в службу 911, а сама стала стежити за зловмисником.

Весь цей час підліток зберігав спокій і тихим голосом повідомляв рятувальників про всі переміщення грабіжника. У якийсь момент він майже пошепки вимовив, що злочинець порпається в шкатулці з коштовностями його матері в сусідній кімнаті.

Нарешті, злочинець підібрався до кімнати, в якій причаїлася дитина. Двері були замкнені зсередини, але грабіжник використовував викрутку для злому замків. У цей драматичний момент оператор на тому кінці дроту порадив школярові вискочити через вікно. "Я не можу", - з неспокоєм в голосі відповів Майкл, який вже стискав у руці алюмінієву бейсбольну біту.

Вже коли все закінчилося, наступного дня, в середу, хлопчик пояснить, що в той момент відчував усю безвихідність свого становища. Він думав, що ляскати віконною рамою вже дуже небезпечно. Хлопчика охопив страх, а рівень адреналіну в крові різко підскочив.

Тим часом грабіжник увійшов до кімнати і став ритися в рюкзаку Майкла, як і раніше, стискаючи викрутку. Тоді підліток, який зростом майже 1,8 метра, а вагою під 70 кілограмів, накинувся на злочинця з бітою.

Після двох ударів, один з яких довівся по лівому плечу, грабіжник вилаявся. "Пробачте", - закричав хлопчик. Людина, яку Майкл описав, як кремезного чоловіка, обернулася до дитини і вирвала біту з його рук.

Грабіжник негайно втік з будинку через чорний хід, а хлопчик виліз через вікно своєї спальні назовні, де й зустрівся з поліцейськими. Жодних пошкоджень дитина не отримала.

Поліції було потрібно більше п"яти хвилин, щоб з"явитися на місці злочину, проте Майклу здалося, що вони приїхали ще швидше - мало не за дві хвилини.

Батько школяра, який раніше займався бейсболом, Ренді Сикс був задоволений тим, що його син зберіг присутність духу в критичний момент. "Він (Майкл) був спійманий у пастку і, як ви розумієте, будучи загнаними в кут, ми перестаємо вагатися", - додав Ренді.

30-річний крамар Томас Гонсалес Гарса був арештований поліцією в сусідньому дворі. Тепер Гарсі пред"являть звинувачення в крадіжці, нападінні на неповнолітнього, вторгненні в чуже житло і завданні шкоди приватній власності. Серйозних поранень, що вимагають надання медичної допомоги, в нього не виявлено, повідомляє NEWSru.com.
Зараз ви читаєте новину «Американський підліток із вибачаннями побив грабіжника бейсбольною бітою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути