Ексклюзиви
четвер, 28 липня 2022 15:44

Американський генерал розповів, що потрібно для успішного контрнаступу

Американський генерал розповів, що потрібно для успішного контрнаступу
ЗСУ потрібна зброя і злагоджена логістика. Фото: eastnews.ua

Для звільнення південних областей Україні потрібно достатньо зброї і злагоджена логістика.

Для налагодження логістики можна залучити приватні компанії зі Сполучених Штатів або Великої Британії, каже колишній командувач військами США в Європі, експерт вашингтонського Центру аналізу європейської політики, генерал у відставці Бен Ходжес. Про це повідомляє РБК-Україна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Контрнаступ на Херсонщині: у Генштабі відзвітували про успіхи

"Я впевнений, що ЗСУ можуть зробити це, за умови, що ми, Захід, продовжимо доставляти все, що ми пообіцяли. Ключ до цього – більше далекобійної зброї, а також допомога з поліпшенням логістичних мереж всередині України", – сказав він.

Збройні сили України просуваються у Херсонській області. Українські захисники поступово вибивають ворога із захоплених ним територій, заявив президент України Володимир Зеленський.

ЗСУ, ймовірно, готуються розпочати або вже розпочали контрнаступ у Херсонській області. Публічна інформація про хід та темпи контрнаступу буде обмежена і надходитиме із затримкою, повідомив американський Інститут вивчення війни 24 липня.

Увечері 26 липня Збройні сили України вдарили по Антонівському мосту в тимчасово окупованому Херсоні. Інформацію про це, яка ширилася мережею, підтвердила начальниця об'єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України Наталя Гуменюк.

Антонівський міст – це один з двох пунктів перетину через Дніпро. Ними Росія може постачати або відводити свої війська на території, яку вона окупувала на захід від річки. У цю зону входить Херсон. Якщо ЗСУ повістю знищать міст, окупанти опиняться фактично в оточенні.

Зараз ви читаєте новину «Американський генерал розповів, що потрібно для успішного контрнаступу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути