Ексклюзиви
четвер, 06 березня 2008 12:40

Американські країни визнали колумбійську операцію порушенням суверенітету

Організація американських держав (ОАД), екстрене засідання якої відбулося в середу у Вашингтоні, схвалила проект попередньої резолюції з урегулювання дипломатичної кризи між Еквадором і Колумбією, повідомляє агентство Ассошиейтед Прес.

У тексті резолюції, в складанні якої брали участь представники обох країн, визнається, що військова операція колумбійських військ на території Еквадору є грубим порушенням суверенітету цієї країни.

Також передбачається, що генеральний секретар ОАД Хосе Мігель Інсулса очолить спеціальну комісію, яка розслідує деталі інциденту і запропонує заходи з подолання кризи.

Напружена ситуація в регіоні виникла після того, як колумбійські військові в суботу провели операцію на території Еквадору і ліквідували одного з лідерів угруповання "Революційні збройні сили Колумбії" (РЗСК) Рауля Рейеса.

Еквадор і Венесуела відреагували на це розривом дипломатичних відносин з Колумбією, а Президент Венесуели Уго Чавес ухвалив рішення про відправку до кордону десяти танкових батальйонів збройних сил Венесуели, особовий склад яких налічує близько 6 тисяч чоловік, повідомляє РИА Новости.
Зараз ви читаєте новину «Американські країни визнали колумбійську операцію порушенням суверенітету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути