четвер, 15 червня 2006 11:15

Американські хірурги розділили 10-місячних сіамських близнюків

У Лос-Анджелесі (США) лікарі успішно розділили 10-місячних сіамських близнюків. Операцію розпочали в середу, 14 червня. В її проведенні брало участь 80 лікарів.

Сестри Реджіна і Рената Салінас Фьррос зрослися в області нижньої частини грудей, живота і тазу. Дівчатка мали загальну печінку, сечовий міхур, статеві органи, товстий і частину тонкого кишечника. У Реджіни - одна нирка.

Дівчатка були остаточно розділені о 18:20 за місцевим часом, після чого їх розвезли по різним операційним. Про це повідомив офіційний представник Дитячої лікарні Лос-Анджелеса Стів Рутледж.

Зараз до роботи приступили пластичні хірурги. Сестрам зроблять реконструктивні операції по заміщенню дефектів грудної стінки і тазу. Пацієнтки як і раніше знаходяться під загальним наркозом.

- Поки все йде бездоганно, - сказав головний хірург Генрі Форд.

Сіамські близнята Реджіна і Рената народилися 2 серпня 2005 року в медичному центрі Університету Південної Каліфорнії. Їх батьки - мексиканці - приїхали в США по туристичній візі.

Представники Дитячої лікарні не повідомляють, вартість цієї операції. Проте відомо, що вона буде сплачена в рамках системи медичного страхування для малозабезпечених.

Починаючи з 1966 року в Дитячій лікарні Лос-Анджелеса було проведено п"ять операцій по розділенню сіамських близнят. У трьох випадках обом близнятам вдалося вижити, пишуть Медновости.

Зараз ви читаєте новину «Американські хірурги розділили 10-місячних сіамських близнюків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути