понеділок, 04 січня 2021 14:26

Американська торгова палата назвала нелогічними заборони для українців під час локдауну

Американська торгова палата назвала нелогічними заборони для українців під час локдауну
Щоб виконати рішення Кабміну супермаркети мусять або закривати ці відділи на території, або забороняти продаж під час розрахунку на касі. Фото: pixabay

Під час локдауну в січні в супермаркетах не можна буде продавати побутову хімію, одяг, пресу та інші товари повсякденного вжитку.

Американська торговельна палата називає такі заходи обмеженням прав споживачів, повідомили у відомстві.

У період посиленого карантину в Україні з 8 по 24 січня 2021 року не дозволять продавати будь-які товари, крім продуктів, лікарських засобів та виробів медичного призначення, засобів гігієни та зв'язку, а також кормів, ветеринарних препаратів, насіння, засобів захисту рослин. Інші товари можна буде замовити лише з адресною доставкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Транспорт треба зупиняти: нардеп-"слуга" висловився про жорсткий локдаун

"Навіть у супермаркетах буде заборонено продавати значну частину товарів повсякденного вжитку: побутову хімію та інструменти, одяг, пресу, лампочки, батарейки, дитячі товари для навчання. На думку компаній-членів Палати, таке рішення не лише є прямим обмеженням прав споживачів у придбанні необхідної продукції, але й потенційно призводитиме до виникнення конфліктних ситуацій в магазинах", - кажуть у Палаті.

Щоб виконати рішення Кабміну супермаркети мусять або закривати ці відділи на території, або забороняти продаж під час розрахунку на касі. Споживач має рівний доступ до всіх товарів у торговельному закладі, тому такі обмеження є нелогічними та вказують на можливі додаткові збитки від такої норми та невдоволення споживачів.

Карантин у січні не планують скасовувати чи переносити. Міністерство охорони здоров'я запроваджує локдаун через прогнозований спалах захворюваності після новорічних свят та сезонну епідемію грипу, повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час брифінгу.

Зараз ви читаєте новину «Американська торгова палата назвала нелогічними заборони для українців під час локдауну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути