Ексклюзиви
четвер, 11 вересня 2008 10:53

Американки ходять топлес нарівні з чоловіками (ФОТО)

Тепер США з"явився черговий туристичний атракціон - маніфестації жінок асоціації GoTopless. Активістки цього руху відстоюють своє право ходити з голими грудьми в громадських місцях, пише ТОПНьюз.ру.

Згідно з даними асоціації, в США жінки, які наважуються з"явитися топлес в громадських місцях, піддаються арештам, штрафам, образам і насильству. В той же час чоловіків, що зняли футболку в парку або на пляжі, а то і на вулиці, ніхто не зупиняє. Тому GoTopless бореться за те, щоб все було справедливо і однаково.

Звичайно, дивно, що за таке просте право американським жінкам доводиться боротися. Мабуть, якби в Росії з"явилася філія такої асоціації, GoToplessRussia, то всі їх законні права були б тут же задоволені. Хоча російські жінки навряд чи почали вибивати в уряду такі привілеї, бо клімат в більшій частині Росії набагато суворіший, ніж в сонячних штатах, де з голими грудьми можна ходити круглий рік.

Тільки цього року "голі" акції протесту пройшли в Нью-Йорку, Лос-Анджелесі, Майамі, Чікаго, Гонолулу, Берклі, Санта-Фе, Омасі, Індіані і в інших місцях Америки. Варто відзначити, що наступні масові протести GoTopless пройдуть в Америці 8 березня, в Міжнародний жіночий день. Список міст, де пройдуть ходи жінок з голими грудьми, поки не визначений. Відомо лише, що у всіх містах заходи почнуться рівно опівдні за місцевим часом. До речі, пані вже організували собі професійне свято, 23 серпня було оголошено "Днем національного топлес-протеста".

Деякі активістки організації мотивують свої вимоги тим, що вони хочуть без утруднення годувати дитину грудьми, навіть на вулиці. Проте очевидно, що панянок коробить банальне нерівноправ"я. У свою чергу, американські консерватори аргументують свою позицію пуританською мораллю і необхідністю правильно і строго виховувати дітей.

Нагадаємо, що в кінці серпня в Новій Зеландії пройшов топлес-парад знаменитих порнозірок - "Циці на байках" . Цього року проведення екстравагантного заходу було під великим питанням, оскільки власті міста сподівалися рішенням суду заборонити захід, що "ображає громадськість", проте, враховуючи скажену популярність видовища, місцевий суддя дав добро.

Зараз ви читаєте новину «Американки ходять топлес нарівні з чоловіками (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути