Ексклюзиви
пʼятниця, 19 березня 2010 08:32

Американець зізнався у підготовці терактів у Мумбаї

Американець зізнався у підготовці терактів у Мумбаї

Громадянин США, 49-річний житель Чикаго Девід Хедлі 18 березня визнав свою участь у підготовці терактів у Мумбаї в 2008 році. Про це повідомляє Associated Press.

Хедлі раніше погодився на співпрацю зі слідством. Під час судового засідання він визнав, що здійснював збір інформації для терористів, які готували напади на готелі в індійському мегаполісі. Він також зізнався у тому, що в травні 2009 року обговорював з одним з лідерів пакистанських терористів Ільясом Кашмірі плани нападу на офіс датської газети Morgenavisen Jyllands-Posten, що публікувала карикатури на пророка Мухаммеда.

У випадку, якщо Хедлі продовжить співробітничати зі слідством, вища міра покарання, до якої він повинен бути засуджений, буде замінена на довічне ув"язнення і штраф у три мільйони доларів. Дата винесення вироку у його справі поки не оголошена.

Хедлі був заарештований у жовтні 2009 року. Він, а також його спільник громадянин Канади Тахавур Хуссейн Рана спочатку звинувачувались у підготовці нападу на офіс Morgenavisen Jyllands-Posten, але незабаром з"ясувалося, що американець також був пов"язаний із угрупованням "Лашкар-і-Тайба", що організувала, як вважає слідство, теракти в Мумбаї.

26 листопада 2008 група терористів захопила заручників у двох готелях і житловому комплексі в Мумбаї і утримувала їх більше доби. Того ж дня бойовики обстріляли кілька готелів, ресторанів, вокзал і лікарню, а також провели в місті серію вибухів. У результаті дій терористів загинули близько 200 людей і ще близько 300 постраждали.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Американець зізнався у підготовці терактів у Мумбаї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути