Ексклюзиви
пʼятниця, 10 грудня 2010 14:11

Американці виростили щурів з людським мозком

Американці виростили щурів з людським мозком

Стовбурові клітини людини отримали ще одну галузь застосування. Американські вчені успішно замінили ними частину травмованого мозку щурів.

Наукова група з Університету Флориди імплантували новонародженим щурам стовбурові клітини людини. Перед цим частина головного мозку тварин була зруйнована. За три тижні людські клітини створили стійкі структури і зв'язки, почавши нормально працювати в мозкових відділах гризунів, повідомляє ИТАР-ТАСС з посиланням на публікацію в британському тижневику New Scientist.

"Ми показали, що такі клітини можна інтегрувати в череп тварини", - заявив один з керівників робіт, професор Стівен Ропер.

Він також повідомив, що клітини "успішно взаємодіють з організмом щурів у всіх частинах їх мозку".

Раніше Gazeta.ua повідомляла про те, що японські вчені виростили в тілі миші людську нирку.

Для цього використовували стволові клітини, особливість яких полягає в тому, що за певних умов вони можуть трансформуватися в клітини майже будь-якої тканини.

Японці взяли стволові клітини з рідини кісткового мозку людини і пересадили їх у нирку зародка миші, яка ще не сформувалася, через 11,5 днів після зачаття. У результаті мишеня народилося з ниркою, у якій частина компонентів (тканини уретри і клубочкового апарату) були людськими. Потім цю частину пересадили дорослому гризуну, в якого вона прижилася і зайняла приблизно 10-у частину нирки.

Зараз ви читаєте новину «Американці виростили щурів з людським мозком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути