четвер, 31 січня 2008 12:50

Американці назвали Буша одним із найгірших президентів США

Американці назвали Буша одним із найгірших президентів США
Американці вважають Джорджа Буша одним із найгірших президентів США. Такі дані показало опитування, що проводилося телекомпанією NBC і газетою Wall Street Journal. 41% жителів США вважають Джорджа Буша одним з найгірших президентів у історії країни.

Всього лише 5% американців назвали Джорджа Буша "одним із найкращих" президентів країни. 23% опитаних занесли Буша в розряд "краще, ніж більшість президентів", 29% – "не таким хорошим, як більшість".

Схожі результати показало і аналогічне опитування телекомпанії CNN. 1% американців вважають нинішнього господаря Білого Дому "найкращим" президентом, 8% – "дуже хорошим", 32% – "хорошим", 20% – "поганим", 15% – "дуже поганим", 23% – "найгіршим".

Опитування Pew Research Center показало, що 59% американців упевнені в тому, що помилки й промахи Джорджа Буша в довгостроковій перспективі переважать його досягнення (протилежного погляду дотримуються 28% респондентів).

Нагадаємо, що подібні рейтинги публікуються в США останні півстоліття. Практика свідчить, що з часом до президентів починають ставитися інакше, ніж під час їх правління. Так, наприклад, в останній рік правління Гарі Трумен і Білл Клінтон мали вкрай низький рівень популярності, проте нині їх називають одними з найбільш успішних керівників США.

Крім того, оцінка президента залежить від політичних поглядів, які домінують у США на момент проведення опитувань. Республіканці вкрай високо оцінюють роль Рональда Рейгана і вкрай низько – Джіммі Картера, демократи дотримуються прямо протилежних поглядів на речі, повідомляє Washington ProFile.

Зараз ви читаєте новину «Американці назвали Буша одним із найгірших президентів США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути