понеділок, 22 червня 2009 10:21

Американці одружилися у невагомості (ФОТО)

Перше одруження в умовах невагомості відбулося в небі над Флоридою.

Молодята з Нью-Йорку Ноа Фулмор і Ерін Фінеган обмінялися обручками і виголосили клятву вірності, коли знаходилися догори ногами на борту модифікованого Boeing-727-200.

Наречений був, як і годиться, у смокінгу, наречена - в білій весільній сукні, створеній спеціально для космічних весіль японським дизайнером Ері Мацуї.

Загалом молодята були у салоні авіалайнера приблизно вісім хвилин.

Не дивлячись на всі незручності, пара залишилася задоволена процесом одруження.

"Це було навіть фантастичніше, ніж я собі уявляла ... Я була на багатьох нудних весіллях, тому я захотіла влаштувати що-небудь особливе", - сказала Фінеган. У вухах нареченої красувалися сережки у формі мініатюрних планет, а її зачіску тримали спеціальні дроти, щоб волосся не розтріпалося у невагомості.

"Я все своє життя чекав цього ... Більше всього запам"яталося відчуття невагомості, як фізичне, так і емоційне", - сказав, у свою чергу, наречений.

Після церемонії Фулмор, одягнений в строгий смокінг із запонками у вигляді космічного корабля, зізнався, що в умовах невагомості йому було складно виконати вкрай важливий в одруженні перший поцілунок.

"Фізика під час першого поцілунку не діяла", - сказав журналістам щасливий наречений.

Ефект невагомості, ідентичний космічному, досягається завдяки різкому зниженню літака з максимальної висоти польоту.

Літак спочатку піднімається на висоту майже 11 км, а потім пікірує. При цьому люди на борту відчувають ефект невагомості.

Любителям гострих відчуттів таку можливість надає з 2004 року компанія Zero Gravity, що базується в Форт-Лодердейлі (штат Флорида).

Здійснити весільний ритуал Ноа та Ерін довірили співвітчизникові Річардові Геріоту, який у жовтні минулого року, заплативши 30 млн доларів, став шостим туристом на Міжнародній космічній станції (МКС).

"Я по собі знаю, що ніхто з учасників цього весілля ніколи не забуде те емоційне збудження, яке вони зазнали, опинившись у невагомості", - сказав Геріот журналістам.

Проте, першим космічним весіллям стало одруження російського космонавта Юрія Маленченко 2003 року. Весілля відбулося, поки Маленченко знаходився на борту МКС, а його наречена Катерина - у центрі керування польотами в Х"юстоні. Справа в тому, що за законами штату Техас шлюб може бути укладений без присутності одного з молодят, причому відсутній повинен пояснити в письмовій формі, чому не може бути присутнім на церемонії.

За матеріалами Newsru.com, РИА Новости

Фото The Sun
Зараз ви читаєте новину «Американці одружилися у невагомості (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути