Ексклюзиви
субота, 07 липня 2007 10:46

Ялта видасть першу міську енциклопедію

У Ялті (Крим) вирішили випустити першу міську енциклопедію "Ялта". Як повідомила прес-секретар мера Ялти Тетяна Агаркова, енциклопедія "Ялта" - перше в історії міста спеціалізоване видання, розраховане як на фахівців, так і на широке коло читачів.

- У нас є бажання створити видання, яке докорінно відрізняється від попередніх подібних спроб щодо Криму, - повідомила координатор проекту Наталія Сирбу.

Уже сформовані редакційна група, до якої увійшли співробітники міського краєзнавчого музею, інституту "Магарач", Нікітського Ботанічного саду, музею Чехова і так далі, і організаційний комітет, що складається з депутатів і співробітників міськвиконкому. Було проведено багато консультацій, зокрема і з авторами Московської енциклопедії. За словами Сирбу, це буде наукове систематизоване видання. Вже розроблено схеми статей, тематика розділу.

Заступник мера Ялти Микола Кропін відзначає, що головне завдання - "грамотне складання словника, від якого залежить 90% успіху енциклопедії". Енциклопедія складатиметься з двадцяти одного розділу.

Тут можна буде знайти інформацію про історію міста, фестивалі, економіку, наукові установи і багато іншого. Але якщо з пошуком необхідної інформації проблем не виникає, то з фінансуванням ситуація інша, відзначає Агаркова. Хоча проект і муніципальний, в місцевому бюджеті на його реалізацію грошей поки що не передбачено. Фахівці підрахували, що обійдеться він в майже 400 тис. грн. Міська влада сподіваються, що в створенні енциклопедії "Ялта" допоможуть меценати, передає УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Ялта видасть першу міську енциклопедію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути