четвер, 28 жовтня 2010 14:09

Алієв пообіцяв забезпечити Україну нафтою

Алієв пообіцяв забезпечити Україну нафтою

Азербайджан планує збільшувати обсяги поставок нафти в Україну, повідомив президент Азербайджану Ільхам Алієв.

"Ми вже збільшили постачання нафти в Україну ... у цьому році, ще рік не закінчений, більше мільйона тонн азербайджанської нафти було поставлено на ринки України. І ми розраховуємо в майбутньому нарощувати обсяги постачань", - сказав І. Алієв на спільній з президентом України Віктором Януковичем прес-конференції в четвер у Києві.

Як повідомлялося, в січні поточного року Богдан Соколовський, що на той час обіймав посаду представника президента з питань міжнародної енергетичної безпеки, повідомив, що ЗАТ "Укртатнафта" (Кременчуцький ГПЗ, Полтавська обл.) Планує імпортувати 3 млн тонн каспійської нафти в 2010 році.

За його словами, в 2009 році на Кременчуцький НПЗ надійшло близько 560 тис. тонн легкої каспійської нафти (у рамках контракту з Державною нафтокомпанією Азербайджану (ДНКАР) - ІФ), пише Інтерфакс-Україна.

При цьому Б. Соколовський нагадав, що у разі початку роботи нафтопроводу Одеса - Броди в аверсному режимі щорічні поставки каспійської нафти на українські НПЗ можуть зрости ще на 4 млн тонн.

"Укртатнафта" і ДНКАР в 2009 році уклали довгостроковий договір про постачання на Кременчуцький НПЗ нафти в обсязі 240 тис. тонн на місяць. При цьому глава правління "Укртатнафти" Павло Овчаренко заявляв про намір збільшити щомісячні поставки каспійської нафти на завод до 400 тис. тонн.

Нафта поставляється танкерами в Одеський морський торговий порт, а її транспортування здійснюється системою Придніпровських магістральних нафтопроводів.

Як писала Gazeta.ua, президенти України і Азербайджану поклали вінки до Могили Невідомого солдата на площі Слави в Києві і взяли участь в церемонії вшанування жертв Голодоморів в Україні.

Сторони також підпишуть низку двосторонніх міждержавних документів і поспілкуються з представниками ЗМІ.

Зараз ви читаєте новину «Алієв пообіцяв забезпечити Україну нафтою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути