понеділок, 04 серпня 2008 12:15

Альбом ABBA знову на першому місці через шістнадцять років

Легендарна шведська група ABBA встановила новий рекорд в історії хіт-парадів Сполученого Королівства. Альбом колективу "Gold - GreatestHits", що з"явився в 1992 році виявився найбільш віковим, який тільки що вийшов на перше місце в офіційному музичному параді Британії. Про це повідомляє ІТАР-ТАРС з посиланням на складову музичні рейтинги компанію OfficialUKCharts.

Тріумфальне повернення шведської четвірки в лідери британського хіт-парада пов"язане з гучним успіхом на Британських островах фільму "Мама Мія" - екранізації відомого однойменного театрального мюзиклу, який побачили мільйони глядачів в цілій низці країн. Серед виконавців головних ролей - такі зірки світового екрану, як Пірс Броснан і Меріл Стріп.

"Gold - GreatestHits", число проданих копій якого склало 26 млн, увійшов до списку 40 альбомів за всю історію музики, що найбілшьше продавалися. Щорічно на планеті продається по три мільйони різних альбомів ABBA. Всього ж їх продано вже більше 350 млн екземплярів.

Шведський музичний квартет ABBA існував в 1970-1982 роках і був названий так по перших буквах імен виконавців. Група є одним з найбільш успішних колективів за всю історію популярної музики. Квартет займав перші місця в світових чартах протягом майже цілого десятиліття з середини 1970-х до початку 1980-х.

За матеріалами: Newsru, ИТАР-ТАСС

Зараз ви читаєте новину «Альбом ABBA знову на першому місці через шістнадцять років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути