середа, 19 жовтня 2011 11:07

Акули впадають у транс під час зустрічі з італійською аквалангісткою

Італійська аквалангістка Христина Дзенато легко може перевернути 3-метрову карибську рифову акулу у вертикальне положення і тримати її за ніс на долоні.

Дзенато, в якої за плечима 15 років досвіду спілкування з акулами, викликає у хижаків "тонічну нерухомість" - протягом 15 хвилин риби стають ніби паралізованими і впадають у транс. Це нормальна реакція, притаманна деяким тваринам. Відчуваючи небезпеку, вони завмирають, щоб прикинутись мертвими.

Дзенато може ввести акулу в цей стан власними руками, ретельно розтираючи своїми пальцями рецептори навколо носа й рота тварини (так звані ампули Лоренціні). Для багатьох, навіть досвідчених, дайверів просто доторкнутись до голови однієї з цих риб, не втративши руки - це вже величезне досягнення.

Недавнє занурення Христини Дзенато з наступним годуванням і "приспанням" акул, зняв на камеру 42-річний житель Сан-Дієго Метью Мейєр, який зізнався, що був вражений побаченим.

"Я очікував прилив адреналіну, але все виявилось настільки мирним, - говорить він. - Було так спокійно спостерігати, як акули повільно описують круги навколо нас у надії, що Христина їх пригостить. Я весь тремтів і не міг стримати посмішку на своєму обличчі".


Зараз ви читаєте новину «Акули впадають у транс під час зустрічі з італійською аквалангісткою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути