Ексклюзиви
понеділок, 25 січня 2010 13:53

Актори визнали "Безславних виродків" найкращою стрічкою 2009 року

Актори визнали "Безславних виродків" найкращою стрічкою 2009 року

Фільм Квентіна Тарантіно "Безславні виродки" (Inglourious Bastards) визнаний найкращою картиною 2009 року за версією Гільдії кіноакторів США.

Окрім головного призу "Безславні виродки" отримали кілька інших призів. Стрічка, в якій у головній ролі знявся Бред Пітт, була удостоєна нагороди за кращий підбір акторів.

Австрієць Крістоф Вальц, який зіграв у фільмі роль цинічного есесівця, отримав нагороду за кращу роль другого плану.

"Безславні виродки" - фільм про Другу Світову війну, фактично складений Тарантіно з великої кількості відомих і маловідомих американських і європейських стрічок на цю тему.

Він у пародійному стилі розповідає про групу єврейських месників, які десятками вбивають нацистів і знімають з них скальпи, а в кінці розстрілюють Гітлера і його найближчих соратників.

При цьому сам режисер визнавав, що не ставив за завдання зняти дійсно історичний фільм, а просто хотів зробити стрічку про війну в стилі 1960-х - 1970-х років.

"Безславні виродки" на майбутній церемонії вручення нагород Американської кіноакадемії претендують на 7 "Оскарів", у тому числі і в номінації "кращий фільм року". На думку багатьох критиків, визнання стрічки Гільдією кіноакторів - найкращий індикатор того, що і на "Оскарі" все буде добре.

Втім, варто відзначити, що головний суперник "Безславних виродків" - "Аватар" - не був представлений на церемонії, оскільки Гільдія кіноакторів в основному дає призи не за спецефекти, а за хорошу гру.

Серед інших призів Гільдії кіноакторів відзначимо визнання Сандри Баллок як кращої акторки за роль у фільмі "Невидима сторона" (Blind Side) про непросту долю зірки американського футболу, а також кращу чоловічу роль Джеффа Бріджеса, який зіграв музиканта стилю кантрі у фільмі "Божевільне серце" ( Crazy heart).

Gigamir

Зараз ви читаєте новину «Актори визнали "Безславних виродків" найкращою стрічкою 2009 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути