Ексклюзиви
пʼятниця, 05 лютого 2016 21:30

Активісти звернуться до Порошенка щодо пропогандистського фільму про Майдан

Активісти звернуться до Порошенка щодо пропогандистського фільму про Майдан
Фото: www.rbc.ua

ГО "Всеукраїнський альянс бійців та волонтерів АТО" готує звернення до Президента після після виходу на французькому телканалі Canal+ пропагандистського фільму "Україна - маски революції".

Про це повідомляє Укрінформ.

"Французький Canal+ показав фільм Поля Морейри "Україна - маски революції", який спричинив велику дискусію серед французьких експертів та української громади. Ми наголошуємо, що режисер у своїй т. зв. документальній стрічці продемонстрував спотворене уявлення конфлікту в Україні 2013-2014 років. Ми шоковані через безсоромне перекручування фактів та використання автором маніпулятивних та пропагандистських інструментів інформаційної війни Кремля проти України", - повідомив голова правління організації Олексій Копишинський.

Копишинський зазначив, що режисер фільму висвітлює в якості головних сил Революції гідності "Правий сектор", "Азов" та "Свободу", проте він забув про мільйони пересічних українців, які тоді не були в жодних організаціях, а вийшли на Майдан за покликом душі.

Копишинський також сказав, що активісти готують звернення до президента, відповідних міністерств щодо необхідності налагодження інформаційного простору з Європою.

За словами телеведучого Петра Маги, має бути звернення до Canal+ з проханням показати фільм, який містить іншу, правдиву сторону подій на Майдані.

"У нас є хроніка цього всього. Можна сформувати чітку годинну програму, яка показала б зовсім іншу Україну, правдиві події на Майдані, в Одесі, на Сході", - зазначив він.

Нагадаємо, 1 лютого французький канал Canal+ продемонстрував так званий "документальний фільм" режисера Морейра про події на Майдані - "Україна, маски революції" - навіть попри заклик українського посольства не транслювати пропагандистську стрічку, яка ображає пам'ять про українців, загиблих за свободу і незалежність своєї країни від диктату Росії.

Зараз ви читаєте новину «Активісти звернуться до Порошенка щодо пропогандистського фільму про Майдан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути