понеділок, 11 січня 2016 08:00

Активісти провели перший Всеукраїнський форум Євромайданів (11 січня)

11 січня почалося з сутичок під Києво-Святошинським районним судом, де 10 січня оголосили вирок "васильківським терористам". Не згодні з рішенням представників Феміди, люди пікетували приміщення суду. Потім сюди прибули "беркутівці", які повибігали з автобусів і почали бити мітингувальників.

Пізніше близько тисячі мітингувальників і автомайданівців заблокував виїзд зі Святошинського РУВС на проспекті Перемоги. Вони змусили бійців "Беркута" зняти маски і показати справжні обличчя.

Загалом у сутичці з силовиками 10 та 11 січня постраждали 17 людей. Серед них - екс-міністр МВС Юрій Луценко, який став між мітингувальниками і "Беркутом".

"Юрія Луценка будуть пам'ятати як героя Євромайдану, який встав між "Беркутом" і мітингувальниками", - написав тоді посол США в Україні Джеффрі Пайєтт.

Вдень 11 січня група людей з антимайданівськими плакатами проривалася на Майдан Незалежності з боку Бессарабської площі. Близько 20 осіб сварилися з охороною Майдану, вимагаючи пояснити, на яких підставах були зведені барикади і чому киян нібито не пропускають на Хрещатик.

Коли майданівці зрозуміли, що конструктивного діалогу не вийде, заспівали "Червону калину". Коли почали скандувати "Слава Україні!", провокатори почали кричати "Фашисти!".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вирок "васильківським терористам" та сутички під судом (10 січня)

У цей день у Харкові проходив перший Всеукраїнський форум Євромайданів. Делегати заповнили будівлю Свято-Дмитрівського храму і почали засідання з колядки, яку присутні заспівали акапельно.

 

Тут також розпочався багатотисячний мітинг проти форуму Євромайданів. Тут зібралися критики протесту - бюджетники, яких влада вигнала на вулицю, щоб перешкодити проведенню форуму.

Пізніше будівлю Свято-Дмитрівського храму штурмували кількадесят невідомих у масках.

"Там зараз нас штурмують "тітушки" у масках. Ми закрили всі двері. Там залишилися наші хлопці, охорона. Намагаються стримати їх", - сказав один із організаторів форуму Дмитро Пилипець.

Зараз ви читаєте новину «Активісти провели перший Всеукраїнський форум Євромайданів (11 січня)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути