неділя, 02 червня 2019 15:59

Якою погодою почнеться тиждень

Якою погодою почнеться тиждень
Синоптики попереджають: звичайний дощ може за кілька хвилин перейти в сильну зливу зі шквалом.

Початок нового робочого тижня в Україні знову буде з грозами, зливами та шквалами у низці регіонів.

"Третього червня грозові дощі охоплять західну частину України (на Волині і в Рівненській області істотні опади – малоймовірні), пройдуть у Вінницькій, Одеській областях, в районах Кропивницького, у південній частині Київської області, дійдуть до Черкаської області", - написала синоптик Наталія Діденко у Facebook.

В понеділок увечері локальні грозові дощі можуть поширитися на всю південну частину, більшість районів північної частини країни. Синоптик зауважила, що ситуація складна, оскільки звичайний дощ може за кілька хвилин перейти в сильну зливу зі шквалом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні через негоду знеструмлено 184 населені пункти

"Зараз – час різних заходів на відкритому повітрі. Дуже уважно стежте за прогнозами погоди, по можливості, не робіть навіси над сценами або над "партерами". Краще вже підготувати інший захист для апаратури, краще людям намокнути, ніж травмуватися. Організатори! Мільйон разів уточнюйте прогноз погоди та шляхи можливої евакуації з місця стихії, потім буде спокійніше спати ", – підкреслила вона.

Температура повітря в понеділок буде без особливих змін, +25 ... + 30 градусів, на півдні та сході до +33 градусів.

У Києві 3 червня буде сухо і дуже тепло, температура повітря складе +27 ... + 29 градусів. При цьому погода може змінитися, оскільки нестійка зона зі зливами знаходяться на півдні Київської області і може "зачепити" грозою і столицю.

Під час етно-рок-фестивалю України Kozak Fest, що проходив в Дніпропетровській області, через негоду обвалився дах сцени. "На жаль, через страшний буревій на фестивалі обвалився дах сцени. можуть бути постраждалі. більше інформації на цей момент не маю, крім того, що багато тисяч людей намагаються покинути фестиваль під стіною дощу і твориться хаос, падають дерева. частина групи знаходиться у готелі за 40 км (світла скрізь немає), частина - на майданчику, де залишились наш автобус та інструменти. група в безпеці. бажаю всім людям вийти з цієї халепи живими та здоровими, бережіть себе та близьких", - написав музикант Дмитро Шуров в Instagram.

Зараз ви читаєте новину «Якою погодою почнеться тиждень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути