середа, 19 квітня 2017 09:13

Якби Янукович знав, що Порошенко стане президентом, він би нікуди не втікав

Якби Янукович знав, що Порошенко стане президентом, він би нікуди не втікав
Президент Петро Порошенко та екс-президент Віктор Янукович Фото: 24tv.ua

Якби не було війни, Україна виглядала б краще за Румунію, Болгарію та Албанію. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів Віктор Небоженко, директор соціологічної служби "Український барометр".

"Ці три роки було б складно, але, якби не війна, мали б те, що люди в Європі назвали б "українським дивом", - каже Віктор Небоженко. - Ми виглядали б краще за Румунію, Болгарію та Албанію. Україна виділялася б динамізмом. Наші закони перекладали б румунською і болгарською та брали б собі за приклад. Люди б їхали сюди, щоб займатися бізнесом. А зараз спостерігаємо зворотній процес. Багато кваліфікованих спеціалістів їде з України у пошуках заробітків. Бо українську робочу силу знецінили".

Численні арешти та суди над корупціонерами змусили б половину сьогоднішніх чиновників втікати, а решту – починати життя по-новому.

"Членом ЄС чи НАТО стати не змогли б, - прогнозує Віктор. - Проблема не тільки в корупції і неспроможності робити реформу. Якби ми опинилися у ЄС, багато б українських політиків потрапили б у Європейський парламент і брали б участь у голосуванні. З ними довелося б ділитися у Єврокомісіях. Ми великі і незручні для Європи. Але Європа відкрила б кордони і активно з нами торгувала, постачала б сюди інвестиції і нові технології".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ахметов оголосив війну ДНР

Екс-президент Віктор Янукович відповів би за все.

"Давно б розпрощався зі своїми мультимільярдними статками, - каже Небоженко. – Але цього не буде, доки президентом є Порошенко. Президент-олігарх почав правити, ніби Україна – це його велике підприємство. Якби Янукович знав, що Порошенко стане президентом і вестиме таку страшну політику консерватизму і підтримки колишнього режиму, він би нікуди не тікав".

Минуло три роки, як триває російсько-українська війна на Донбасі. 7% нашої території анексувала Росія та окуповали самопроголошені ЛНР і ДНР. Нещодавно з'явилися нові фото зруйнованого ДАПу.

Зараз ви читаєте новину «Якби Янукович знав, що Порошенко стане президентом, він би нікуди не втікав». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути