Ексклюзиви
пʼятниця, 20 березня 2020 12:02

Академія оnline розробила правила віддаленої роботи в карантин

  Засновник платформи Олексій Кавилін: "Платформа Академія оnline у зв'язку з карантином розробила правила, які дозволять компаніям мінімізувати наслідки кризи"
Засновник платформи Олексій Кавилін: "Платформа Академія оnline у зв'язку з карантином розробила правила, які дозволять компаніям мінімізувати наслідки кризи"

Освітня платформа Академія оnline у зв'язку з карантином, викликаним пандемією коронавірусу (COVID-19), розробила правила, які дозволять компаніям мінімізувати наслідки кризи, а офісним співробітникам ефективно виконувати роботу.

Про це пише в статті "Академія online сформувала правила роботи колективу в епоху карантинів" засновник платформи Олексій Кавилін.

"З 17 березня Україна вступила в період карантину для боротьби з вірусом COVID-19. Інтернет рясніє порадами про те, як уберегтися від захворювання людини. І це важливо. Однак, не менш важливо вирішити наступне питання: а як же сьогодні забезпечити роботу підприємств і організацій в умовах обмежень? Адже економічна криза, зрив роботи і можливе банкрутство досить вагомі проблеми, які необхідно вирішити повністю або хоча б мінімізувати", — зазначає автор.

Звід правил, підготовлених командою Академії, ґрунтується на досвіді її керівника, а також команди проекту.

У першу чергу керівник повинен підготувати мотиваційну записку, в якій пояснить причини переходу компанії на віддалену роботу.

"Важливо показати кожному працівникові, що тим самим організація зберігає не тільки робочі місця, а й зарплатню співробітникам", — зазначає Кавилін.

Другим пунктом компанія повинна скласти покрокову інструкцію роботи в нових умовах.

Також необхідно прописати процес переходу на дистанційний режим роботи (які ресурси потрібні для цього, обсяг завдань для кожного, приблизна тривалість та ін.).

Постійний контакт співробітників — допоможе їм відчувати роботу в команді.

"Перенести структуру компанії з режиму офлайн в онлайн. І до цього у вас були коннект онлайн (робочий месенджер — Viber, Telegram, WhatsApp; відеоконференції з партнерами — Skype, обмін листами по e-mail). Тепер це важливо перевести в формальну складову, не забуваючи зробити офіційні накази і ввести інструкції у дію (офіційно)", — говорить Кавилін.

На думку керівника Академії, відповідальне ставлення співробітників до роботи поза офісом — важливий елемент ефективності.

"Кожен працівник повинен скласти собі розуміння (на свій погляд) як працювати віддалено, організувати собі вдома робоче місце, попередити" домочадців ", що незважаючи на те, що працівник перебуває вдома — він працює. Важливо скласти чіткий таймінг і акцентувати на цьому всю увагу. Наприклад, повісивши графік роботи на холодильник з кава-таймами, часом для провітрювання і фізичними вправами", — пише він у статті.

Кавилін додав, що одночасно з цим, компанія повинна чітко розділити між співробітниками завдання, а також зони відповідальності. Важливою складовою ефективної роботи повинен бути контроль робіт.

У той же час, актуалізація системи премій і штрафів не просто підвищує відповідальність колективу, а й слугує додатковим мотивуючим фактором добре виконувати роботу.

Зараз ви читаєте новину «Академія оnline розробила правила віддаленої роботи в карантин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути