неділя, 29 червня 2008 16:38

Яка дружина є запорукою сімейного щастя

Яка дружина є запорукою сімейного щастя
Освічена дружина є запорукою сімейного щастя. До таких висновків прийшли психологи з австралійського Інституту сім"ї і шлюбу.

В зв"язку з цим директор наукового закладу професор Алан Хейс заявив, що ризик розлучення у жінок, що не обтяжували себе знаннями, істотно вищий, ніж у дипломованих представниць прекрасної статі. "Дивно, але ще 40 років тому ситуація складалася далеко не на користь вчених дам", - підкреслив Хейс. За його словами, подібна тенденція виникла завдяки зміні соціального ставлення до економічно успішних жінок. Більш того, сучасні "Єви" навчилися дотримувати пропорції між роботою і сім"єю.

Тим часом, серед головних причин розлучення професор Хейс назвав домашні конфлікти, фінансову нестабільність, відмінності у відношенні до життєвих цінностей, вплив роботи, а також вік, в якому люди вступають в законний шлюб. Він також відзначив, що 76 процентів австралійців починають будувати своє життя з цивільного шлюбу. "Приблизно половина таких "осередків суспільства" розпадається, - відзначив Хейс.- А 8,8 проц від пар, що залишилися, розлучаються в перші п"ять років".

Професор Хейс висловився за організацію курсів з етики і психології сімейного життя, які могли б сприяти зміцненню відносин між подружжям, повідомляє АМІ-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «Яка дружина є запорукою сімейного щастя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути