понеділок, 18 серпня 2008 09:40

Як змінилися жіночі фігури за 30 років

Як змінилися жіночі фігури за 30 років
У основі промислового виробництва одягу лежить інформація про типові фігури, необхідна для проектування лекал. Стандарти, що діють сьогодні в Росії, розроблені на базі обмірів далекого 1972 року.

Як би там не було, але зміна поколінь, акселерація, зміна умов побуту, міграція населення певним чином позначилися на зовнішньому вигляді.

Особливо прискіпливо до невідповідності розмірів відносяться жінки, тому в 2002 році Центральний НДІ швейної промисловості вирішив провести нові обміри, щоб виявити сучасні типові фігури прекрасної половини населення країни. Всього було обстежено 5975 жінок у віці від 18 до 60 років з Москви і області за спеціальною програмою вимірювань.

Порівняно із стандартами тридцятирічної давності спостерігаються відмінності. Істотно збільшилися більшість подовжніх розмірів: довжина тіла, висота лінії талії, висота грудей та інші. А ось величини обхвату талії і стегон зменшилися. Обхвати ж грудей і плеча змінилися мало. Не залишилися колишніми пропорції тіла в цілому: при однаковій довжині тулуба помітно подовжилися ноги, збільшилася довжина рук, плечі трохи розширилися, змінилася (стала краще) постава. Приємно відзначити, що наші дівчата і жінки за тих 30 років, що пройшли, стали елегантнішими, стрункішими, привабливішими. І це можна сказати про жінок всіх п"яти виявлених груп повноти.

При цьому варто згадати про те, що постраждали від цього скульптурні еталони жіночих фігур (манекени) - вони просто застаріли за 30 років і перестали бути схожими на оригінали, повідомляє Не Болей.

Зараз ви читаєте новину «Як змінилися жіночі фігури за 30 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути