пʼятниця, 27 березня 2020 16:55

Як жити в багатоквартирному будинку під час карантину - рекомендації Мінрегіону

Як жити в багатоквартирному будинку під час карантину - рекомендації Мінрегіону
Експерти радять виходити з квартири лише в разі крайньої потреби. Фото:www.volynnews.com

Під час карантину вдома залишаються мешканці багатоквартирних будинків.

Рекомендації, як зберегти своє життя і здоров'я в таких умовах, повідомили на сайті Міністерства розвитку громад та територій України.

Експерти радять виходити з квартири лише в разі крайньої потреби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як батькам говорити з дітьми про пандемію: поради омбудсмена

Також за межами квартири за можливості слід користуватися масками, рукавичками, окулярами, уникати дотиків до обличчя. Замовляти продукти та ліки краще в режимі онлайн. Максимально уникати скупчення людей. Тримати дистанцію між людьми 1,5 метра. Ходити сходами і не користуватися ліфтом. Обмежити спілкування з людьми, які не живуть спільно з вами. Сьогодні є безліч каналів комунікації, які дають змогу працювати та спілкуватися дистанційно. Проводити вечірки онлайн.

Важливо на цей період посилювати заходи і за можливості дезінфікувати поверх, на якому живете (мити підлогу в коридорі, обробляти дезінфектантом ручки дверей, поручні сходів, кнопки ліфту тощо). НЕ торкатися кнопок ліфтів, дверних ручок без рукавичок. Пускати в під'їзд лише знайомих людей. Збільшилася кількість випадків шахрайства під приводом перевірки/дезінфекції в Києві. Не користуватися дитячими майданчиками. Дезінфікувати особисті речі.

Більшість українців проти посилення заходів під час карантину. Про це свідчить опитування, проведене Київським міжнародним інститутом соціології з 21 по 24 березня. На запитання, чи повинні заходи щодо забезпечення карантину в Україні бути жорсткішими, ніж зараз, чи заходи, яких ужито, цілком адекватні, 40% опитаних відповіли: повинні бути жорсткішими. 33% вважають, що заходи - цілком адекватні, і 22% - повинні бути менш жорсткими, введено занадто багато непотрібних обмежень.

Зараз ви читаєте новину «Як жити в багатоквартирному будинку під час карантину - рекомендації Мінрегіону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути