Ексклюзиви
пʼятниця, 13 листопада 2020 14:37

Як вибрати techwear - одяг для щоденного використання в будь-яку погоду
5

  Кілька порад, як підготуватися до зимового сезону без відчутного збитку для гаманця
Кілька порад, як підготуватися до зимового сезону без відчутного збитку для гаманця

Навіщо міському жителю одяг з мембранної тканини з позначкою waterproof/breathable? Спробуємо розібратися, що це за назви і де купити подібні речі.

Технологічний одяг крім того, що виглядає круто, ще й помітно спрощує не тільки екстремальне проведення часу, але і наше повсякденне життя. Прогулянки на свіжому повітрі в будь-яку погоду можуть бути дуже комфортними і приємними, якщо ви одягнені в правильну екіпіровку, що не промокає. Але купувати спеціальний одяг тільки для прогулянок по парку не має ніякого сенсу. Тренд на усвідомлене споживання змушує сучасні урбан-бренди робити функціональний міський одяг якісним, високотехнологічним і стильним.

Сучасний міський techwear - це не тільки дуже щільні та водонепроникні матеріали, але і функціональний крій: продумані системи зберігання для гаджетів і документів, речі-трансформери, які можуть складатися в невелику кишеню або перетворюватися з куртки в плащ.

Раніше одяг з технологічних тканин створювався для туристичної та військової екіпіровки, а зараз він - вже повноцінна частина міського гардеробу, особливо у вогку і холодну пору року.

Які технології зараз використовуються в techwear для повсякденних луків?

Такий одяг зберігає тепло, але при цьому, оснащений охолодженням і вентиляцією. Захищає від дощу, невеликого вогню і механічного впливу для більш тривалого носіння. За рахунок спеціального крою та матеріалів, технологічний одяг зручний. З останніх трендів - виробники інтегрують в одяг гаджети. У найближчому майбутньому можливість зарядити телефон в кишені, стане однією з базових вимог до верхнього одягу міського жителя.

  Кілька порад, як підготуватися до зимового сезону без відчутного збитку для гаманця
Кілька порад, як підготуватися до зимового сезону без відчутного збитку для гаманця

Розберемось, що з чим поєднується і навіщо нам це купувати?

Найчастіше, технологічний одяг для міського застосування актуальний в холодну і вогку, дощову пору року. Він захистить від вологи, бруду, зігріє, в ньому буде комфортно пересуватися містом, їздити з родиною на велосипедах по лісі та вигулювати собаку. Дощ чи мокрий сніг не повинні стати перешкодою на шляху до здорового та активного способу життя, а щоденні прогулянки на свіжому повітрі - просто must для зміцнення імунітету і здоров'я вцілому.

Від верхнього одягу ми чекаємо водонепроникність, легкість, можливість тілу дихати та не пітніти, хочемо бачити зносостійку та міцну тканину з функціональним дизайном і стильну зовні.

  Кілька порад, як підготуватися до зимового сезону без відчутного збитку для гаманця
Кілька порад, як підготуватися до зимового сезону без відчутного збитку для гаманця

Домогтися від одягу водонепроникності допомагає мембранна тканина. Вона розроблена в 1969 році і, по суті, це одна з основ будь-якого techwear гардеробу. Мембрана - це дуже тонка багатошарова тканина з дуже маленькими отворами, яка захищає від дощу та вітру, але при цьому відводить пар від тіла. Таким чином, вода не потрапить всередину, а молекули пару можуть виходити назовні.

Разом з мембранною тканиною часто використовують водовідштовхувальне покриття. Віск або емульсія наноситься на тканину і покриває її нитки гідрофобною плівкою, завдяки якій краплі дощу не поглинаються, а накопичуються на поверхні або скочуються. Шукайте на одязі абревіатури WP/BR (waterproof/breathable) або durable water repellent, щоб визначити чи є таке просочення в конкретної моделі.

Не менш важливим є наповнювач для верхнього одягу. Синтетичний можливо й поступається натуральному пуху за теплоізоляційними властивостями, але сильно виграє за іншими параметрами: легкість, водозахист, простота в догляді. При виборі курток радимо звернути увагу на наповнювачі Thinsulate, Thermolite, Primaloft, Plumafil.

Ще бувають куртки з підігрівом і вбудованими нагрівальними пластинами, які живляться від зйомного акумулятора. Найчастіше це легкі куртки, які рятують людину від снігу, дощу і морозу, аж до 65 градусів.

До технологічного одягу також відноситься термобілизна. Це нижній базовий шар і його завдання: відводити вологу від тіла, накопичуючи при цьому тепло. Для виготовлення термобілизни часто використовують високотехнологічні синтетичні тканини і шерсть. Носять термобілизну просто під звичайним повсякденним одягом. Якісна терма буде служити роками, і вона абсолютно не помітна зовнішньому оку.

  Кілька порад, як підготуватися до зимового сезону без відчутного збитку для гаманця
Кілька порад, як підготуватися до зимового сезону без відчутного збитку для гаманця

Ще один технологічний матеріал, речі з якого будуть круто виглядати в щоденному гардеробі і забезпечувати комфорт - це фліс. Матеріал синтетичний, з нього виготовляють куртки, шарфи, кофти, шапки, костюми, рукавички. Плюси флісової тканини в тому, що вона легка, тепла, тонка і швидко сохне.

Ідеально, коли всі ці складові використовуються в комплексі: куртку, штани з мембранної тканини з просоченням, надягають разом із термобілизною і флісовим светром. Тоді комфорт, тепло і сухість на прогулянці вам забезпечені. А якщо ви захочете провести час більш активно: побігати з дитиною або покататися на велосипеді, багатошаровість такого гардеробу дозволить легко зняти щось зайве, щоб було не жарко в процесі фізичної активності.

Зараз також є взуття з мембранною технологією GORE-TEX, яка підтримує комфортний клімат для ніг, забезпечує терморегуляцію і тривалу водонепроникність, захищає від поганої погоди і бруду. Рекомендуємо придбати одну модель, яка залишиться вам на багато сезонів.

Ціни

Функціональний одяг і взуття коштують вище середнього. Але, предмети цього гардеробу носяться дуже довго і завжди залишаються актуальними. Це гарне вкладення у свій комфорт і здоров'я.

Лайфхак від редакції: як підготуватися до зимового сезону без відчутного збитку для гаманця. Можна купити все необхідне відразу, але повертати гроші поступово. При цьому заощадити ще й 10% від загального чека покупки. Ми довго порівнювали тарифи та умови різних банків. Шукали пропозицію, що відповідає вказаним критеріям. І таки знайшли!

Sportbank - мобільний банк, карту якого можна відкрити дистанційно, не відвідуючи жодних відділень. Потім замовити безкоштовну доставку кур'єром, оплатити покупку, скориставшись першим пільговим періодом до 120 днів. Суму можна повертати банку будь-якими зручними частинами протягом 4-х місяців без відсотків. Також вам відразу компенсується на карту 10% від чека покупки, так званий кешбек. Тільки зверніть увагу, що максимальна щомісячна сума до виплати - це 555 грн, тому просто розділіть покупки на 2-3 місяці, щоб отримати ще більше кешбека з усіх ваших спортивних витрат.

  Кілька порад, як підготуватися до зимового сезону без відчутного збитку для гаманця
Кілька порад, як підготуватися до зимового сезону без відчутного збитку для гаманця

Популярні бренди технологічною одягу і взуття: Uniqlo, The North Face, Patagonia, Stone Island, Nike, Acronym, Under Armour, Adidas, Geox та інші. Купити одяг можна в однойменних магазинах або мережі магазинів Мегаспорт, Інтерспорт, Lotto, Extreme Style та інших.

Зараз ви читаєте новину «Як вибрати techwear - одяг для щоденного використання в будь-яку погоду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути