середа, 21 вересня 2022 00:15

Як правильно прикладати дитину до грудей під час годування: поради ЮНІСЕФ
4

Грудне молоко – це природна їжа для кожної новонародженої дитини.

Важливо розпочати годувати грудьми протягом першої години після народження, пише пресслужба Unicef Ukraine. Для цього застосовують контакт "шкіра до шкіри" – коли новонародженого в памперсі кладуть на оголені груди матері.

"Це допомагає зігріти малюка, налагодити контакт з матір'ю та дати можливість йому прикластися до грудей, використовуючи його природні рефлекси", – пояснили фахівці.

Бувають ситуації, коли мати не може взяти дитину. Наприклад, через ускладнення після пологів або кесарів розтин. У такому разі малюка зазвичай викладають на груди батька.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мозок чоловіків після народження дитини змінюється – сенсаційне відкриття вчених

"Якщо мамі провели операцію, зазвичай вона здатна годувати маля після того, як прийде до тями. До цього моменту не потрібно давати дитині ніяких замінників молока", – наголосили в повідомленні.

Рідина, яку виробляють груди жінки в перші дні після народження, називається молозивом. Це дуже концентрована їжа, тому дитині потрібна лише невелика її кількість.

"Приблизно по чайній ложці або навіть менше, під час кожного годування, а вам здаватиметься, що ваші груди порожні. Але дуже важливо, щоб ваша дитина отримала це молозиво, адже воно багате антитілами та зміцнює імунітет новонароджених, поки їхня власна імунна система ще розвивається", – додали в повідомленні.

Експерти радять годувати новонародженого малюка не рідше ніж кожні 2 год. Також закликають звертати увагу на сигнали від дитини. Якщо бачите, що він під час сну починає рухатись, відкривати рота, висовує язик – це сигнал для прикладання до грудей.

Як правильно прикласти дитину до грудей для годування, читайте нижче.

Поради ЮНІСЕФ, як правильно прикладати дитину до грудей під час годування
Фото: facebook.com/UNICEFUkraine
Поради ЮНІСЕФ, як правильно прикладати дитину до грудей під час годування
Поради ЮНІСЕФ, як правильно прикладати дитину до грудей під час годування
Поради ЮНІСЕФ, як правильно прикладати дитину до грудей під час годування

Відлучати дитину від грудей "потрібно лагідно і поступово", бо вона – такий же повноцінний учасник процесу, як і мати, розповіла Gazeta.ua блогерка і мати трьох дітей Роза Туманова.

Вона поділилася власним досвідом про переваги і труднощі грудного вигодовування, а також про старі стереотипи щодо нього, які насправді виявляються помилковими.

Зараз ви читаєте новину «Як правильно прикладати дитину до грудей під час годування: поради ЮНІСЕФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути