Ексклюзиви
четвер, 16 березня 2017 10:34

Як підготувати дитину до школи

Як підготувати дитину до школи
Підготовка до школи: психолог радить, як готуватися до співбесіди. Фото - Львівський портал

Дитині варто транслювати впевненість, не обговорювати страхи з іншими дорослими в її присутності. Говорити про те, що вам вдасться потрапити у вибрану школу. Це один з важливих моментів, як мають себе поводити батьки, щоб дитина не боялася співбесіди перед школою.

Про це говорить психолог Христина Смаглій, передає "Обозреватель".

"Дитина підходить до важливого етапу життя, тому певна тривога в цій ситуації цілком нормальна. Стан дитини багато в чому залежить від того, що відчувають і як ведуть себе батьки. Бо у цьому віці діти не можуть дивитися на свої навички, здібності, риси особистості зі свого погляду. Їхня самооцінка цілком і повністю залежить від дорослих, які їх оточують. Тому питання до дорослих: чи вірите в дитину?", - каже психолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як підготуватися до ЗНО без репетитора

Психолог зазначає, що не слід акцентувати увагу дитини на тому, що це іспит і він вкрай важливий. Краще розповісти, що ви йдете знайомитися з вчителями. А якщо дитина чогось не знатиме, то нічого страшного. Можна програти ситуацію співбесіди вдома, коли в ролі вчителя можете виступити ви, а потім - дитина. При цьому не потрібно заучувати відповіді на питання, краще розмовляти про все у вільній формі.

Цього року профільне міністерство внесло чимало реформ у систему освіти. Практично повністю видозмінили початкову школу, затвердили 12-річне навчання, ухвалили концепцію нової школи, змінили умови вступної кампанії у ВНЗ. Усі зміни - лише перший крок на шляху реформ.

Зараз ви читаєте новину «Як підготувати дитину до школи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути