Ексклюзиви
вівторок, 04 листопада 2008 15:11

Як не пустити африканську чуму в Україну

Голова Державного комітету ветеринарної медицини України створив робочу групу для контролю і координації дій з метою недопущення потраляння африканської чуми свиней на територію України.

Про це УНІАН повідомили в прес-службі комітету.

Повідомляється, що така необхідність виникла у зв`язку з ускладненням епізоотичної ситуації в світі стосовно африканської чуми свиней, зокрема, на території Російської Федерації (Ставропольський край), яка безпосередньо граничить з Україною.

Наголошується, що з метою недопущення потрапляння збудника цієї хвороби на територію України, оперативного реагування, у разі виникнення підозри захворювання і організації відповідних заходів, створена робоча група для контролю і координації дій для недопущення потрапляння африканської чуми свиней на державну територію України. Створені також робочі групи з фахівців Держкомветмедицини і науково-дослідних галузевих інститутів для швидкого реагування у разі виникнення підозри на африканську чуму свиней.

Крім того, наказом голови Держкомветмедицини затверджено "План дій при підозрі на захворювання африканською чумою свиней, незалежно від типу господарювання і форми власності".

Зараз ви читаєте новину «Як не пустити африканську чуму в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути