четвер, 06 березня 2008 15:44

Як креативно на виборах в Росії псували бюлетені (ФОТО)
14

Згідно з даними Центрвиборчкому РФ, в ході президентських виборів всього по Росії зіпсували бюлетені 1,3% виборців. Багато хто з 346 тисяч "хуліганів" обійшовся з бланками для голосування вельми креативно. Бюлетені розфарбовували, доповнювали знущальними написами і політичними гаслами. А в мережі за один день народилися сотні анекдотів про особливості березневих виборів.

Лідером за кількістю зіпсованих виборчих бюлетенів, згідно з даними Центрвиборчкому РФ, виявилася Кемеровська область. Там виявилися недійсними майже 3,4% бюлетенів. З великим відривом від кемеровчан йдуть москвичі (2,3%) . На третьому місці - Пензенська область (2,2%). Серед художньої творчості незадоволених виборців зустрічаються портрети лабрадора Конні, персонажа інтернет-фольклору Медведа, цитати з байок Крилова, агітація за дисидента Буковського.


Частково "псування бюлетенів" було ініційоване політиками, що залишилися в стороні від виборчого процесу. Наприклад, лідер молодіжного "Яблука" Ілля Яшин створив в Livejournal спільноту net_vybora і запропонував викладати в нім фотографічні свідоцтва художньо-протестного голосування, повідомляє nr2.ru.

Зараз ви читаєте новину «Як креативно на виборах в Росії псували бюлетені (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути