понеділок, 25 липня 2011 10:36

Яхту за $ 4,85 мільярдів зробили з золота і діамантів

Ліверпульський проектувальник Стюарт Хьюз представив розкішне судно вартістю 4,85 мільярдів доларів. Ця яхта - найдорожча в світі.

На створення тридцятиметрового корабля History Supreme знадобилося більше 3 років і більше 100 кілограм золота і платини, розповів британський дизайнер. На судні буквально кожна деталь іскриться блиском дорогоцінного металу. Палуби, їдальня, огородження одягнені в тонкий шар золота. Якір і днище судна теж позолочені.

Для порівняння, вартість яхти Eclipse російського олігарха Романа Абрамовича становить близько 500-800 млн доларів. До появи "золотої" яхти Eclipse вважалася найбільш розкішною.

Величезний акваріум з екзотичними рибами вилитий з 68 кілограм золота. Крім того, на борту подається вино, кожна пляшка якого прикрашена рідкісним діамантом.

Стіни спальні на яхті зроблені з кісток хижих динозаврів T-REX. У роботу пішов навіть метеорит, що впав колись на землю.

Ім'я замовника, який побажав борознити по морських просторах на такому розкішному судні, тримається в таємниці. З чуток, History Supreme може відправитися до Малайзії до дуже багатого підприємця.

За даними рейтингу журналу Forbes, найбільш заможним малазійцем на 2011 рік може вважатися Роберт Куок з капіталом 12,5 млрд доларів. Він заробляє на цукрі, пальмовій олії, вантажоперевезеннях і нерухомості.

Зараз ви читаєте новину «Яхту за $ 4,85 мільярдів зробили з золота і діамантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути