пʼятниця, 13 травня 2011 18:00

Мексиканському мільярдерові блискавка спалила яхту за $19,5 млн

У Великобританії згоріла дотла шикарна яхта мексиканського мільярдера вартістю більше 19,5 млн доларів. Швидше за все, це сталося, коли блискавка вдарила в набережну міста Пула на півдні країни, в порту якого було пришвартовано судно. Інцидент стався ще 6 травня, але пресі про це стало відомо тільки тепер.

Яхта Sunseeker довжиною більше 34 метрів була охоплена вогнем цілком. Язики полум'я піднімалися на висоту близько 18 метрів. Самого власника на судні не було - він вечеряв в одному з ресторанів на набережній.

Тим часом навколо палаючої яхти зібрався натовп, люди з цікавістю спостерігали, як шикарне судно перетворювалося на купу металу. Представник рятувальної станції Пула розповів, що сам магнат, кинувши вечерю, вибіг з ресторану і безпорадно спостерігав за пожежею з берега.

Найприкріше, що багатій так і не встиг насолодитися морськими прогулянками на своїй яхті. Він прибув до Британії всього тиждень тому якраз для того, щоб забрати судно.

Яхта виявилася настільки зруйнованою, що слідчі вже другий тиждень працюють над цією справою, намагаючись встановити точну причину пожежі. Напередодні було остаточно оголошено, що це не був підпал. Зараз основні версії: коротке замикання через неполадки з проводкою або блискавка.

Яхта Sunseeker 34 була другою за величиною серед престижних яхт, що випускаються компанією Sunseeker, і була спущена на воду в 2008 році. На ній могли розміститися 10 пасажирів і 5 членів екіпажу. Компанія Sunseeker будує яхти найбагатшим людям планети. Серед її клієнтів - гонщик Льюїс Гамільтон і колишній власник команди "Формули-1" Едді Джордан.

Зараз ви читаєте новину «Мексиканському мільярдерові блискавка спалила яхту за $19,5 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути