понеділок, 05 жовтня 2009 14:34

Ахмадінежада обурила інформація про його єврейське походження

Ахмадінежада обурила інформація про його єврейське походження

Іранські засоби масової інформації утримуються від будь-яких коментарів з приводу публікації в суботньому номері британської газети The Daily Telegraph, де стверджується, що у президента Ірану Махмуда Ахмадінежада єврейське коріння. Але сам Ахмадінеджад не зміг стриматися і обрушився з гнівною критикою на західну пресу.

Виступаючи у суботу з промовою на асамблеї Іранського спілки працівників радіо і телебачення, Махмуд Ахмадінеджад приділив основну увагу не успіхам вітчизняної журналістики, а "викриттю" західних ЗМІ, названих ним "зброєю для всіляких хитрощів". При цьому безпосередньо жодних звинувачень на адресу The Daily Telegraph він все ж таки не висловив.

За словами Ахмадінеджада, єдиною метою західних газет, радіостанцій і телеканалів є політична пропаганда за сценаріями, затвердженими західними урядами. Іранський президент звинуватив західні ЗМІ в упередженості, навівши кілька прикладів.

Так, на думку іранського президента, західні ЗМІ дуже бідно висвітлювали події, що відбувалися в секторі Газа в січні під час операції ЦАХАЛу "Литий свинець". Крім того, Ахмадінежад вважає, що надто мало уваги було приділено вбивству в залі суду в Дрездені вагітної єгиптянки Марви аш-Шабріні.

32-річна Марва аш-Шабріні, переїхала з Єгипту до Німеччини, де її чоловік отримав стипендію на наукові дослідження, була зарізана в липні 2009 року 28-річним емігрантом з Росії німецького походження Алексом В. просто під час слухань у суді Дрездена. Під час судового засідання уродженець Пермі демонстрував явну неприязнь до іммігрантів і врешті-решт кинувся на жінку з ножем.

Ахмадінежад звинуватив західні ЗМІ і в упередженому ставленні до оприлюднення іранським урядом факту існування другого заводу зі збагачення урану під містом Кум. "Так працюють західні ЗМІ: спочатку перекручують факти, а потім куховарять новини", - обурювався Ахмадінеджад, відзначаючи, що у такий спосіб західні видання "вдруковують брехню" в свідомість людей. За його ствердженням, ніякої "таємної ядерної програми", як і будь-яких секретів від МАГАТЕ, у Тегерану немає.

Ахмадінеджад, виступаючи перед іранськими журналістами, заявив, що на Заході просто немає неупереджених засобів масової інформації. "Заяви про свободу слова - брехня, абсолютно всі західні медіа служать інтересам і політиці їхніх держав", - цитує його слова іранський телеканал Press TV.

При цьому іранський президент згадав про те, що під час його присутності на Генасамблеї ООН у Нью-Йорку західні журналісти ставили йому стереотипні питання, і він їм відповів запитанням на запитання, запитавши, чи можуть вони вважати себе представниками незалежних ЗМІ, якщо всі їхні запитання продиктовані їхніми урядами, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Ахмадінежада обурила інформація про його єврейське походження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути