понеділок, 27 вересня 2010 12:46

Аграріїв змусять продати частину врожаю державі

Аграріїв змусять продати частину врожаю державі

Міністерство економіки пропонує спростити процедуру закупівлі продовольства до Аграрного фонду, повідомляє "Коммерсант-Украина".

Згідно з проектом змін до ст. 172 закону "Про державну підтримку сільського господарства", розміщеним на сайті міністерства, аграрії, які отримують держпідтримку, будуть зобов"язані пропонувати інтервенційному фонду купити за ринковими цінами 20% їхньої продукції, на яку поширюється цінове регулювання держави.

До переліку такої продукції входять борошно, крупи, яловичина, свинина, м"ясо птиці, варені ковбаси, молоко, сир, сметана, вершкове масло, яйця, цукор і соняшникова олія.

У пояснювальній записці Мінекономіки ініціатива пояснюється недостатнім обсягом закупівель. За оперативними даними міністерства, в липні-вересні експортери вивезли 2980 тисяч т зерна, тоді як в інтервенційний фонд було закуплено всього 400 тис. т.

Виробники вважають, що Мінекономіки хоче спростити Аграрному фонду закупівлю товарів на ринку, і побоюються, що ціна фонду не буде ринковою.

Як відомо, згідно з постановою Кабміну, на початку року Аграрному фонду було доручено закупити в інтервенційний фонд у маркетинговому періоді 2010-2011 років тверду і м"яку пшеницю (1,084 млн т), озиме жито і яру пшеницю (106 тис. т), ячмінь (8, 8 тис. т), кукурудзу (5,6 тис. т), цукор-пісок (368 тис. т), сухе молоко (6 тис. т), вершкове масло (18 тис. т).

Наприкінці липня президент Віктор Янукович доручив закупити до Аграрного фонду 4-4,5 млн т зернових, що становить 11% від прогнозного врожаю зернових у нинішньому році (38,6 млн т).

Зараз ви читаєте новину «Аграріїв змусять продати частину врожаю державі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути