Ексклюзиви
понеділок, 28 липня 2008 08:28

Адвокат Караджіча подав до суду апеляцію проти його видачі МТКЮ

Адвокат Караджіча подав до суду апеляцію проти його видачі МТКЮ
Команда захисників екс-лідера боснійських сербів Радована Караджіча, який знаходиться під арештом в Бєлграді, встигла подати апеляцію проти його видачі Міжнародному трибуналу по колишній Югославії (МТКЮ) в Гаазі, повідомляє агентство Франс Прес з посиланням на заяву його адвоката сербським ЗМІ.

Проте адвокат Караджіча Светозар Вуячич в інтерв"ю сербському виданню Vecernje Novosti відмовився повідомити будь-які подробиці прохання, що, за даними журналістів, було відправлено поштою в п"ятницю увечері за декілька хвилин до закінчення можливості його подачі.

"Я не можу сказати вам, що написане в папері, коли або з якого поштового відділення воно було відправлене. Якщо я розповім це, апеляція прийде до суду дуже швидко, і Радован Караджіч вже буде на шляху до Гааги", - пояснив адвокат.

Спеціальний прокурор Сербії по військових злочинах Володимир Вукчевіч зазначив, що така дія адвоката на декілька днів затягне видачу Караджіча, але вже в понеділок спеціальна судова комісія може зібратися і ухвалити рішення у цій справі. Юрист при цьому оцінив як "мінімальні" шанси на те, що Караджіч не буде виданий трибуналу в Гаазі і судитиметься в Сербії.

Обвинувачений у військових злочинах під час війни в Боснії та Герцеговині в 1992-1995 роках Караджіч, згідно офіційної версії, був затриманий в понеділок пізно увечері в результаті спецоперації, подробиці якої не розголошуються, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Адвокат Караджіча подав до суду апеляцію проти його видачі МТКЮ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути