понеділок, 15 червня 2009 21:04

Абрамович подарував собі найдорожчу в світі яхту (ФОТО)

 
Колишній губернатор Чукотки, мільярдер Роман Абрамович придбав найбільшу і найдорожчу яхту в світі. Яхта "Eclipse" обійшлася російському мільярдерові в 340 млн євро. Вона досягає майже 170 метрів в довжину, на ній 11 кают класу "люкс", які обслуговуватиме команда з 70 осіб. Крім того, на судні два басейни, кінотеатр і танцювальна зала. Одне тільки утримання яхти обійдеться в 25-30 млн євро на рік, повідомляє Deutsche Welle з посиланням на газету Bild.

Корпус судна зроблений з куленепробивної сталі, вікна - з броньованого скла. На борту встановлена німецька система сповіщення про ракетний напад. На палубі розміщені 2 вертолітних ангара (з вертольотами). Крім того, яхта забезпечена 3 корабельними шлюпками і міні-субмариною, здатною занурюватися на глибину до 50 метрів.

Яхта Абрамовича на 4,5 метра довша за яхту еміра Дубая - найбільшою з використовуваних нині яхт.

Яхту побудували в Німеччині на судноверфі Blohm + Voss в Гамбурзі, яка виготовила "непереможний" гітлерівський корабель Другої світової війни "Бісмарк", затоплений королівськими британськими ВМС в Північній Атлантиці в 1941 році.

42-річний власник англійського футбольного клубу "Челсі" має намір відправитись на новій яхті на наступний чемпіонат світу по футболу, який відбудеться в ПАР влітку 2010 року.

"Eclipse" - вже третя яхта Абрамовича. Крім того, російський мільярдер володіє найбільшим в світі приватним літаком і ще двома підводними човнами, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Абрамович подарував собі найдорожчу в світі яхту (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути