четвер, 01 жовтня 2009 13:39

Абхазія розстріляла Грузію з мінометів - ЗМІ

Абхазія розстріляла Грузію з мінометів - ЗМІ

Декілька постів грузинської поліції було обстріляно в четвер вночі з території Абхазії. Про це в четвер повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на грузинські ЗМІ.

Пости були обстріляні з території села Набакеві з автоматичної зброї і мінометів, передає грузинська телекомпанія "Імеді". Постраждалих під час обстрілу немає.

Грузинська сторона проінформувала про інцидент спостерігачів Євросоюзу.

Нагадаємо, що європейські спостерігачі присутні тільки на території Грузії. У вівторок Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) ухвалила резолюцію з вимогою до Росії пустити спостерігачів до кордонів Абхазії та Південної Осетії.

Спостерігачі повинні бути присутніми "з обох боків, це необхідно", оскільки ситуація в регіоні залишається напруженою, заявив в четвер міністр закордонних справ Франції Бернар Кушнер, звинувативши Росію в невиконанні плану Медведєва-Саркозі.

Варто відзначити, що на кордоні Грузії і двох республік, що відокремилися, постійно відбуваються провокації, провину за які сторони покладають одна на одну. Так, в серпні цього року Південна Осетія звинуватила Грузію в обстрілі автомобіля, в якому знаходилися співробітник Генпрокуратури Південної Осетії Григорій Собаєв з сім"єю.

Раніше Тбілісі звинуватив Цхінвалі у викраданні п"ятьох грузинських пастухів. У Південній Осетії заявили, що вони порушили кордон.

5 серпня кордон між країнами був закритий. Президент Південної Осетії Едуард Кокойти пояснив це тим, що останнім часом почастішали провокації з грузинського боку, а також є небезпека проникнення з Грузії до Південної Осетії свинячого грипу, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Абхазія розстріляла Грузію з мінометів - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути