четвер, 28 серпня 2008 16:20

Абхазія має намір встановити дипвідносини з Росією протягом тижня

Абхазія приступила до розробки договору про дипломатичні відносини з Росією і планує підписати його протягом найближчого тижня, повідомив міністр закордонних справ Абхазії Сергій Шамба.

"Це має бути договір про дипломатичні відносини, і до нього теж ціла низка ще інших документів повинно бути підписано, тому що цей договір спричиняє за собою низку необхідних дій, зокрема відкриття представництв. Все це в процесі підготовки", - сказав Шамба.

Він уточнив, що найближчим часом російська і абхазька сторона планують зустрітися і обговорити тексти угод, після чого вони будуть підписані. "Я думаю, це відбудеться протягом тижня", - сказав міністр, уточнивши, що навіть якщо процес узгодження документів затягнеться, він займе не більше місяця.

За словами глави зовнішньополітичного відомства республіки, паралельно йде робота над розробкою угоди про військову співпрацю. "По військовій співпраці теж йде підготовка. У нас давно розуміння було з цього питання, тому процес швидко йтиме", - зазначив співбесідник, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Абхазія має намір встановити дипвідносини з Росією протягом тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути