Ексклюзиви
четвер, 07 серпня 2008 11:35

Абхазія готова воювати з Грузією

Абхазія готова воювати з Грузією
Невизнана республіка Абхазія почне бойові дії проти Грузії, якщо та почне війну з Південною Осетією. Про це, як повідомляє "Інтерфакс", заявив секретар південноосетинської Ради безпеки Анатолій Баранкевич.

При цьому він уточнив, що населення Абхазії воюватиме на своїй території. Нагадаємо, що в минулі дні в Сухумі неодноразово заявляли про готовність відкрити "другий фронт" проти Грузії, якщо та розв"яже в Південній Осетії масштабний військовий конфлікт.

Обстановка в Південній Осетії загострилася на початку серпня, коли були обстріляні грузинські і осетинські населені пункти, розташовані в зоні конфлікту. На декілька днів ситуація трохи розрядилася, проте в ніч на 7 серпня інтенсивні перестрілки в регіоні поновилися.

В результаті останніх зіткнень з обох боків бувальщини поранено близько 20 чоловік. Грузія і Південна Осетія звинуватили в загостренні обстановки один одного. Кожна із сторін заявляє, що їй довелося відкрити у відповідь вогонь для захисту своїх позицій. У Цхинвалі також стверджують, що до зони конфлікту стягується грузинська військова техніка.

7 серпня в Цхинвалі повинні були пройти прямі переговори між представниками грузинського і південноосетинського уряду. Проте 6 серпня осетинська сторона відмовилася від зустрічі, заявивши, що згодна тільки на переговори у форматі ЗКК (Змішаній контрольній комісії), куди входить і Росія.

Зараз ви читаєте новину «Абхазія готова воювати з Грузією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути