пʼятниця, 02 липня 2010 18:02

9-річна українка перемогла в європейському конкурсі малюнків

9-річна українка перемогла в європейському конкурсі малюнків

Українська школярка Ольга Чумаченко, стала однією з переможниць щорічного міжнародного конкурсу малюнків на тему рівності між жінками і чоловіками, повідомляє Представництво Європейського союзу в Україні.

9-річна школярка з Каховки стала однією з 14 переможниць конкурсу, оголошеного в Міжнародний жіночий день 8 березня 2010 року. Для участі в конкурсі майже 50 000 дітей з 61 країни миру прислали свої малюнки на тему "Жили-були дівчинка і хлопчик, і вони хотіли разом зробити світ кращим", з них від України участь в конкурсі взяли більше 2500 школярів.

Представництво ЄС в Україні в співпраці з Міністерством науки і освіти відібрали 10 фіналістів від нашої країни для участі в міжнародному конкурсі. Малюнки були відібрані за такими критеріями як майстерність, творчий підхід і оригінальність з погляду стилю і відображення теми конкурсу.

14 переможців було відібрано журі, що складалося з учнів Європейської школи в Брюсселі. Кожен переможець отримує винагороду у розмірі 1 тис євро для придбання книг, комп'ютерів або інших учбових матеріалів. Малюнки переможців будуть також продемонстровані на виставці, яка відкриється 9 листопада 2010 року в Музеї дітей в Брюсселі.

Конкурс проводиться з 2007 року з метою підвищення обізнаності серед дітей і дорослих в питаннях рівності між жінками і чоловіками.

Интерфакс-Украина

Зараз ви читаєте новину «9-річна українка перемогла в європейському конкурсі малюнків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути