Ексклюзиви
середа, 01 липня 2009 09:38

9 українців стали заручниками на покинутому в Карибському морі судні

9 українців стали заручниками на покинутому в Карибському морі судні

Житель Нижнього Новгорода і дев"ять громадян України виявилися в становищі заручників, позбавлених можливості пересування на судні "Смарті" у Карибському морі.

Як повідомив у вівторок, 30 липня, помічник керівника громадської приймальні Путіна в Нижньогородській області Іван Бармін, "двом членам екіпажу - громадянам України потрібна термінова медична допомога".

Він пояснив, що за допомогою до громадської приймальні звернулася мати жителя Нижнього Новгорода Олексія Степакова.

В її зверненні йдеться про те, що Степаков працював за контрактом електромеханіком на сухогрузі "Смарті", який належить громадянину Греції.

У зверненні матері моряка зазначається, що "будучи громадянином РФ, Степаков перебуває зараз разом з екіпажем судна "Смарті" під прапором Ліберії в Карибському морі. З 22 травня 2009р. Судно стоїть після розвантаження в порту Сент-Кітс і Невіс (держава на островах у Карибському морі ). Після закінчення контракту судновласник має заборгованість перед екіпажем у розмірі $65 000".

За її словами, судно фактично залишене напризволяще - на борту відсутні запаси продовольства і палива, зв"язок (за винятком єдиного мобільного телефону капітана корабля), у нічний час судно не освітлюється.

"За словами капітана команди судна Володимира Бойчука, з продовольства на судні залишилися лише сіль та перець, а також зубочистки. Допомоги чекати практично нема звідки. Влада Сент-Кітс і Невіс не дозволяє членам екіпажу сходити на берег, у зв"язку з тим, що судновласник не надав ніяких фінансових гарантій у разі будь-яких пригод на березі", - йдеться у зверненні.

Окрім того, у зверненні зазначається, що "судновласник також відмовляє Степакову та іншим членам екіпажу (це ще 9 чоловік - всі громадяни України) в оплаті за контрактом. Натомість власник корабля Антоніо Сорас примушує російського громадянина підписати документи про відсутність існуючої заборгованості, гарантуючи при цьому оплату зворотного авіаквитка".

Бармін підкреслив, що з вирішенням питання не можна зволікти ще й тому, що в районі місцеперебування судна різко змінюється погода.

За матеріалом Корреспондент.net

Зараз ви читаєте новину «9 українців стали заручниками на покинутому в Карибському морі судні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути