вівторок, 29 травня 2007 13:39

71-річний японець став найстарішим підкорювачем Евересту

Японець Кацусуке Янагісава став найстаршим альпіністом, що підкорив найвищу вершину світу - гору Еверест. Про це повідомляє агентство Кіодо цусін з Непалу, де у вівторок 71-річний екстремал благополучно завершив спуск після сходження на висоту майже дев"ять тисяч метрів.

"Я радий. Поставити цей рекорд найстаршого підкорювача Евересту мені допомогла підтримка друзів", - цитує агентство слова немолодого альпініста.

Раніше це звання належало також японцеві - Такао Араяме, який зійшов на Еверест у віці 70 років, семи місяців і 13 днів.

Янагісава почав шлях вгору 8 квітня з Тибету і 22 квітня дістався до вершини у складі групи альпіністів з Нової Зеландії.

Новоспечений рекордсмен народився 20 березня 1936 року. Сходженнями він захопився ще в студентські роки і залишається вірним своєму захопленню вже більше 50 років. Минулого року йому підкорилася гора Чо-Ойю в Гімалаях заввишки 8201 метр, повідомляє Newsmoldova.ru.

Зараз ви читаєте новину «71-річний японець став найстарішим підкорювачем Евересту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути