Ексклюзиви
середа, 22 листопада 2017 12:22

71-річний українець на велосипеді поїхав до Франції
5

Микола Цяпкало із Ірпеня Київської області місяць їхав велосипедом до Франції.
Фото: instagram.com/tsyapkalo_mykola
Микола Цяпкало із Ірпеня Київської області місяць їхав велосипедом до Франції.
Микола Цяпкало із Ірпеня Київської області місяць їхав велосипедом до Франції.
Микола Цяпкало із Ірпеня Київської області місяць їхав велосипедом до Франції.
Микола Цяпкало із Ірпеня Київської області місяць їхав велосипедом до Франції.

71-річний Микола Цяпкало із Ірпеня Київської області місяць їхав велосипедом до Франції. Перетнув Польщу та Німеччину. Ночував у наметі, їжу брав із собою.

"Хотів велосипедом їхати у Марокко, де живе донька із зятем. Тa донькa кaже, якщо ти вже будеш у Фрaнції, то вaрто зaїхaти й провідaти онукa. Тож мaршрут змінився. Виїхав 31 серпня. Тільки заїхав у Польщу - почaлися вітри й дощі. З собою мав намет і їжу, а ночувати зупинявся у лісосмугах. Готував на невеликому газовому балоні каші та супи швидкого приготування. Хліб і масло купував. Іноді зупинявся у придорожніх готелях, щоб помитися і поголитися", - розповідає Gazeta.ua Микола Юхимович. Працює лікарем-стоматологом. Родом із села Лебедин Шполянського району Черкаської області. Навчався у Києві. Має 4 доньки і 9 онуків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кіборг Олександр Чуб об'їздив Америку на велосипеді

Європою мандрувати безпечно. Проблем в дорозі не виникало, говорить чоловік.

"Україною дуже легко їхати, бо знаю дорогу - їдеш та й усе. У Польщі почалися автобани, їх ніяк об'їхати. Найскладніше було знайти іншу дорогу. Питав людей, то показували "стару дрогу". Було важко, бо знаю лише українську і російську мови. Із німцями зовсім не міг спілкуватися. Деякі насторожено питали хто я: "Русіш?". Я кажу: "Ні, українець". Сприймали добре. У лісі ховався від рокерів на мотоциклах. Думав, що на машинах люди їдуть за покупками, а на мотоциклах молодь - просто гуляють. Донька мене заспокоювала. Казала, що вони такі віком як я".

У Франції Микола Цяпкало гостював 2 дні у онука 17-річного Нізара. Йому подарував велосипед, щоб хлопець зміг влаштуватися на роботу кур'єра. Назад Микола Юхимович повертався літаком.

Британець Марк Бомонт за 79 днів об'їхав навколо світу на велосипеді. Щодня їхав 16 годин - це 370 км. Цим встановив світовий рекорд.

Велосипедист розпочав подорож 2 липня з Парижа. Він проїздив через Європу, Монголію та Китай. Звідти долетів до Австралії і знову сів на велосипед. Протягом поїздки чоловік побував у 16 країнах і проїхав 30 тис км. З ним завжди були поряд механік, дієтолог, лікар і менеджер. На днях він повернувся до Парижа. Біля Тріумфальної арки його зустріли дружина та доньки.

Зараз ви читаєте новину «71-річний українець на велосипеді поїхав до Франції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути