субота, 08 квітня 2023 13:54

Спецтема: Війна Росії проти України

70-кілометровий укріпрайон росіян на Запоріжжі показали з супутника
6

Війська Російської Федерації на тимчасово окупованій території Запорізької області вирили окоп завдовжки понад 70 км.

Ворожа лінія оборони починається на околицях села Семенівка на заході й виходить за межі населеного пункту Маринівка на сході регіону, свідчать знімки, зроблені супутником Sentinel-2. Фото проаналізував Центр журналістських розслідувань.

Траншея на території Мелітопольського району 4 квітня 2023
Фото: Sentinel-2
Укріпрайон на території Приморського району
Укріпрайон на території Приморського району
Перші окопи біля селищ Маринівка та Семенівка
Перші окопи біля селищ Маринівка та Семенівка

"Семенівка розташована приблизно за 9 кілометрів від центру Мелітополя, який раніше так звана окупаційна влада призначила "столицею" регіону. Друга крайня точка фортифікаційної споруди (Маринівка) розташована в Приморському районі ближче до Бердянська", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бої за Бахмут стають запеклішими: останні новини з фронту від Генштабу

Будувати цю лінію оборони російські війська почали ще у перших числах вересня торік. Рити траншею окупанти розпочали одночасно з двох напрямків. Станом на 18 жовтня окоп уже був готовий.

Довжина лінії оборони у 70 км – це майже третина протяжності Запорізької області зі сходу на захід (205 км) і приблизна відстань від Херсона до Миколаєва або від Відня до Братислави.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує нарощувати у фортифікаційному відношенні оборонні рубежі та позиції. Здійснив обстріли понад 40 населених пунктів. Серед них: Малинівка, Мала Токмачка, Новоданилівка, Оріхів, Новопавлівка Запорізької області; Качкарівка, Зміївка, Інженерне та Зеленівка Херсонської області, а також Херсон.

На тимчасово захоплених територіях Запорізької та Херсонської областей російські окупанти активізували підготовку з евакуації місцевого населення на тимчасово окуповані території Автономної Республіки Крим. Зокрема, в Мелітополі та Скадовську ворог організував опитування місцевого населення щодо можливої евакуації. В ході опитування перевіряється наявність російського паспорта, прописка та рівень освіти. Відзначається періодичний виїзд автобусів з бажаючими евакуюватися. Окупанти поширюють інформацію, що з кінця квітня розпочнеться примусова евакуація цивільного населення.

Зараз ви читаєте новину «70-кілометровий укріпрайон росіян на Запоріжжі показали з супутника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути