Ексклюзиви
понеділок, 28 вересня 2009 13:48

70% скарбів стародавнього Єгипту все ще залишаються під землею

70% скарбів стародавнього Єгипту все ще залишаються під землею

Більша частина староєгипетських скарбів ще чекає своїх першовідкривачів, незважаючи на те, що археологічні розкопки в Єгипті проводяться вже не перше сторіччя, вважає голова єгипетської Вищої ради у справах старовини доктор Захі Хавас.

"Лише близько 30% пам"яток, які, як можна припускати, існували, до теперішнього часу розкопані. Тобто 70% все ще залишається під землею. Проблема в тому, що всі ці пам"ятники знаходяться під спорудами", - сказав Хавас в понеділок на прес-конференції.

"Багато пам"ятників відкриваються в процесі будівельних робіт - люди починають копати і поряд зі своїми будинками, під своїми будинками виявляють давні предмети", - додав експерт.

Глава єгипетської Вищої ради у справах старовини вперше приїхав до Росії. В ході візиту він планує взяти участь в конференції "Досягнення і проблеми сучасної єгиптології", організованої Центром єгиптологічних досліджень РАН за підтримки президії Російської академії наук.

РІА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «70% скарбів стародавнього Єгипту все ще залишаються під землею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути