Ексклюзиви
понеділок, 12 липня 2010 09:19

64 уболівальники загинули у фінальні хвилини Кубку світу (ФОТО)

Два вибухи прогриміли в ніч на понеділок в столиці Уганди Кампала. Теракти сталися в різних кінця міста, але майже одночасно. В обох випадках жертвами терористів стали вболівальники, які спостерігали за фінальним матчем чемпіонату світу з футболу.

За останніми даними, жертвами терактів стали 64 людини. Cthtl yb[ - як мінімум один іноземець. Це громадянин США, який подорожував зі своїми друзями. Поліція не виключає, що кількість жертв буде рости. Як повідомляє телеканал "Аль-Джазіра", лікарні Кампали переповнені, і лікарі ледве справляються з потоком поранених.

Перший вибух прогримів у ресторані в ефіопському районі на півдні міста. Жертвами вибуху стали 13 осіб, у тому числі американець. Слідом за першим прогримів другий вибух - на цей раз в спортивному клубі на сході Кампали. Внаслідок вибуху загинули 49 осіб.


В обох закладах в цей момент йшов перегляд матчу між Іспанією і Нідерландами за звання чемпіона світу. Голова поліції міста Куйхура заявив, що саме натовпи вболівальників були мішенню терористів.

Вибухи, за словами очевидців, пролунали, коли матч уже підходив до кінця.

"Ми дивилися футбол, а потім, коли залишалося три хвилини до кінця гри, стався вибух ... це було так голосно! ", - розповів один з потерпілих при вибуху в спортивному клубі Джума Сейко.

"Я пам'ятаю, як потемніло в очах, чув, як люди кричали і бігли, - розповів кореспонденту Associated Press 18-річний Кріс Следж, громадянин США, який отримав поранення при вибуху в ресторані. - Я люблю це місце, і я дивуюся, чому це відбулося і хто це зробив ... У даний момент ми просто раді, що залишилися живі ".

За подвійним терактом в столиці Уганди може стояти "Аль-Каїда". У той же час більш обґрунтованою в поліції вважають причетність угруповання "Аль-Шабаб", що діє на території Сомалі.

На подію вже відреагувала влада США. Американський президент Барак Обама назвав ці вибухи "мерзенними і боягузливими". У заяві, поширеній представником Національної ради безпеки США Майком Хаммером, говориться, що Сполучені Штати готові надати будь-яку допомогу, про яку попросить уряд Уганди.

GZT, NEWSru

Зараз ви читаєте новину «64 уболівальники загинули у фінальні хвилини Кубку світу (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути