неділя, 03 серпня 2008 14:00

60 осіб загинули і 300 постраждали в тисняві в храмі на півночі Індії

Шістдесят осіб загинули в тисняві в храмі на півночі Індії, ще близько 300 постраждали, повідомляють місцеві телеканали.

Вони відзначають, що навіть для Індії, де в тисняві періодично гинуть люди, це безпрецедентне число жертв.

Трагедія розігралася в неділю вдень, коли в храмі було багато віруючих. Тиснява була викликана обваленням стіни в храмовому комплексі, який розташований на вершині горба в місті Біласпур в штаті Хімачал-Прадеш.

Загибель паломників в тисняві біля храмів - не рідкість в Індії, оскільки під час релігійних свят і фестивалів туди спрямовуються сотні тисяч відвідувачів.

Останній аналогічний інцидент стався в березні під час релігійного свята в селі Каріла, недалеко від міста Ашок-Нагар в штаті Мадхья-Прадеш в центральній Індії. Тоді загинули дев"ять чоловік.

У січні шість чоловік, зокрема двох дітей, задавили біля храму в південноіндійському штаті Андхра-Ппадеш. У жовтні в штаті Гуджарат на заході країни тиснява на вузькій стежці, що веде до розташованого на горі храму, забрала 12 життів. Незадовго до того 13 паломників загинули в тисняві на пішохідному переході на залізничному вокзалі на півночі країни, коли на сусідні платформи одночасно прибули два поїзди, повідомляє РИА Новости

Зараз ви читаєте новину «60 осіб загинули і 300 постраждали в тисняві в храмі на півночі Індії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути