субота, 05 квітня 2008 12:45

52 дівчинки утримував багатожонець із Техасу в своїй секті

Американська влада у п"ятницю вивезли з таємного релігійного притулку на заході Техасу 52 дівчаток у віці від шести місяців до 17 років, причому 18 з них були негайно взяті під державну опіку, повідомляє РИА "Новости" з посиланням на Associated Press.

Притулок знаходився на території ранчо в 260 кілометрах на північний захід від Сан-Анджело. Він був свого часу побудований Вореном Джефсом - лідером найбільшої секти багатоженців і президентом Фундаменталістської Церкви Ісуса Хріста святих останнього дня.

Сам Ворен Джефс, який входив до десятки найбільш розшукуваних злочинців ФБР, в листопаді 2007 року був засуджений до довічного ув"язнення за згвалтування і зараз відбуває термін в одній із в"язниць штату Юта.

За словами представника соціальних служб Техасу, приводом для початку операції послугував анонімний телефонний дзвінок, в якому стверджувалося, що на ранчо сталося згвалтування 16-річної дівчини.

Операція почалася ще в четвер, але тільки в п"ятницю поліції вдалося отримати ордер на повний обшук території ранчо.

"Ми з"ясували, що дівчатка піддавалися сексуальному насильству, або перебували під загрозою такого насильства", - заявив Дарел Азар, представник Техаського відділення захисту сім"ї, передає Deseret Morning News.

Представник Служби захисту дітей Марлей Мейснер заявив, що поки співбесіди з дівчатками тривають, але вже зараз "є абсолютно легальні підстави", для того, щоб передати 18 із них під державну опіку.

Марлей Мейснер зазначив, що дівчатка, одягнені в старомодні сукні з довгими рукавами, ймовірно насилу піддаватимуться соціальній адаптації, оскільки ніколи не бували за межами ранчо.

Секта остаточно влаштувалася на ранчо в 2006 році. Під виглядом ранчо сектанти заснували фактично невелике місто. Сторонніх туди не допускали, але очевидці з літаків, що пролітали над ранчо, бачили чоловіків, жінок і дітей, які працювали в полі і зводили будинки, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «52 дівчинки утримував багатожонець із Техасу в своїй секті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути