Ексклюзиви
середа, 21 вересня 2016 14:47

5 найдорожчих придбань Ріната Ахметова

5 найдорожчих придбань Ріната Ахметова
pravda.com.ua

21 вересня бізнесмен Рінат Ахметов відзначає 50-річчя. До цієї дати Gazeta.ua підготувала топ-5 найвідоміших його придбань.
2011 року Рінат Ахметов придбав найдорожчу квартиру у Великій Британії - за 136 млн євро. Розташована в Гайд-парку у Лондоні. Покупець скористався послугами українських адвокатів і купив дві нові квартири в нещодавно відкритому комплексі One Hyde Park у районі Найтсбридж. Квартири перебудували в одну і сформували пентхаус загальною площею 2 300 кв. метрів із винним погребом. В інфраструктуру житлового комплексу входять приватний кінотеатр, басейн з озонуванням, сауни, спортзал, кімнати відпочинку, корт для сквошу, гольф-симулятор, бібліотека, паркінг з автосервісом.
Під час Революції гідності біля квартири Ахметова в Гайд-парку українці Великої Британії влаштовували пікети.

У березні 2015-го ЗМІ поширили інформацію, що Ахметов купив надсучасний літак бізнес-класу Falcon 7Х. Судно ще називають літаком арабських шейхів. Ринкова вартість сягає $50 млн.
Літак може долати без дозаправки відстань 11 тис. км. Використовується для трансатлантичних перельотів. Журналісти припускали, що в Ахметова два літаки Falcon 7X. Інший зареєстрований на компанію BlueSky Int Management (Віргінські острови).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ахметов - гангстер, якому вдається підтримувати стосунки з керівництвом країни - експерт

29 серпня 2009 року в Донецьку відкрили "Донбас Арену". Будівництво стадіону футбольного клубу "Шахтар" обійшлося Ахметову в $400 млн. На відкритті були тодішні президент Віктор Ющенко, прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, голова Верховної Ради Володимир Литвин і лідер Партії регіонів Віктор Янукович. Гранд-шоу відкриття було побудоване за стандартами відкриття Олімпійських ігор. Кульмінацією став виступ американської співачки Бейонсе. Їй заплатили щонайменше $1,5 млн.

У серпні 2013-го донецький "Шахтар" Ахметова придбав футболіста Бернарда. За бразильського гравця клубу "Атлетіко Мінейро" заплатили 25 млн євро. Загалом того року "Шахтар" витратив на футболістів 70 млн євро.
Як відомо, Ахметов став президентом донецького клубу 11 жовтня 1996 року. Після того як у жовтні 1995-го під час вибуху на стадіоні загинув перший президент "Шахтаря" Ахать Брагін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ахметов зробив хибну ставку не на користь України і програв усе - Олещук

У липні 2016-го стало відомо, що енергохолдинг Ахметова придбав акції "Нафтогазвидобування".
"Ахметов викупив по 30% акцій у колишніх депутатів-"регіоналів" Миколи Рудьковського й Нестора Шуфрича. Загальна сума угоди за 60% акцій "Нафтогазвидобування" становила близько $180 млн. Рінат Ахметов заплатив, як я довідався пізніше, близько $180 млн за компанію, яка коштувала мінімум $1,8 млрд", - зазначив у інтерв'ю "Дзеркалу тижня" колишній голова правління "Нафтогазвидобування" Олег Семінський.

Зараз ви читаєте новину «5 найдорожчих придбань Ріната Ахметова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути