середа, 09 вересня 2009 15:22

400 міліціонерів попалися на порушеннях правил дорожнього руху

400 міліціонерів попалися на порушеннях правил дорожнього руху

В Луганській області з початку року з різних порушень Правил дорожнього руху було складено близько 400 протоколів на співробітників міліції.

Про це повідомив начальник управління ДАІ Луганська Андрій Балик в інтерв"ю газеті "XXI век".

При цьому, за словами Андрія Балика, в основному це не дуже серйозні порушення: "зупинка-стоянка, перевищення швидкості, не пропустив пішоходів, без документів, в т.ч. і відсутність страхового поліса".

"Але і по найсерйознішій 130 ст. КУпАП (водіння в стані алкогольного сп"яніння - ред.) з початку року попалися 11 чоловік. Однозначно, всі ці люди були звільнені", - заявив Андрій Балик.

Він відзначив, що так звана профілактика по "102" проводиться з метою, щоб працівники міліції не використали своє службове положення.

"Жоден з них не покаже службове посвідчення, особливо якщо сам знає, що порушив. Інакше, його відразу ж і "оформлять", - додав Андрій Балик.

За його словами, як правило, той факт, що порушник працює в міліції, з"ясовується випадково. На працівників міліції є т.з. "база". "Коли проводиться звірка, ми і дізнаємося, що порушник - працівник ОВС", - пояснив Андрій Балик.

Для порушників ПДР - співробітників міліції передбачено покарання значніше, ніж просто штраф. "Найскромніше" покарання навіть за незначне порушення - дисциплінарна відповідальність. За грубі порушення - звільнення з ОВС.

За матеріалом proUA.com

Зараз ви читаєте новину «400 міліціонерів попалися на порушеннях правил дорожнього руху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути