пʼятниця, 29 лютого 2008 13:38

40 тисяч американців могли заразитися ВІЛ з вини лікарів

У штаті Невада 40 тисяч осіб могли заразитися вірусами СНІДу і гепатиту З в ендоскопічному центрі південної Невади. Інфікування могло статися з вини анестезіологів клініки, повідомляється в заяві клініки.

Вірус гепатиту вже виявлено у шістьох людей, п"ятеро з яких були прооперовані в один день у вересні минулого року, шостий пацієнт міг заразитися двома місяцями раніше, повідомляє The New York Times.

У ході розслідування стало відомо, що анестезіологи однієї з лікарень Лас-Вегаса використовували для ін"єкцій багаторазові шприци. Можливо, через недостатню дезинфекцію відбувся контакт пацієнтів з кров"ю інфікованих хворих.

Більш того, за повідомленням офіційних джерел, ризик зараження міг бути у пацієнтів, що лікувались у центрі протягом останніх кількох років, приблизно з березня 2004 року по 11 січня 2007 року. 40 тисяч людей, яким проводилася анестезія в цей час, одержали листи з проханням здати аналізи на наявність вірусів, повідомляє "Подробности".

Зараз ви читаєте новину «40 тисяч американців могли заразитися ВІЛ з вини лікарів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути